Deze lauwwarme stevige maaltijd salade met geroosterde biet, wortel en saucijzen heb ik gemaakt van overgebleven bietjes en oerwortelen die ik in de oven gegaard heb. In de oven gepofte bietjes hebben veel meer smaak dan de kant-en-klaar gekochte gekookte bietjes. Probeer het eens, het is geen moeite, de oven doet het werk voor je. Als je wortelen op deze manier wilt poffen, schil ze dan voordat je ze in het aluminiumfolie verpakt.

 

Ik heb heerlijk gekruide runder saucijzen gebruikt die ik mocht meenemen van Erfgoed Bossem in Twente. Als je dit gerecht wil maken, koop dan een lekker gekruide worst ervoor.
En ik mocht heerlijke kaasjes van de Buffalo Farm Twente ontvangen. Het zijn kefir Buf kaasjes en voor de salade heb ik de gekruide variant gekozen. Deze heet Buf Hubertus en is gekruid met o.a. tomaat en basilicum. In plaats van dit kaasje kan je ook geitenkaas of feta gebruiken.
Omdat de worst, kaas en uienchutney als zoveel smaak hebben, hoef je maar een eenvoudige dressing te maken van olijfolie met een beetje citroensap.

 

Chutney van witte uien heb ik zelf gemaakt, als je die ook wilt maken kan je het recept hier vinden.