Deze Salade met Mediterrane boontjes mix en bloedsinaasappel is een lekkere winterse salade gemaakt van een bonenmix van de firma Kesbeke. Maar natuurlijk is de salade ook lekker in een ander seizoen. De bloedsinaasappel is een beetje geel uitgevallen. Dat heb ik meestal als ik bloedsinaasappels koop waarvan ik een foto wil maken, dan zijn ze niet rood. Maar ze zijn wel lekker. Lekker friszuur vol met vitamientjes, dat kunnen wij wel gebruiken in de winter.
Er zijn drie soorten boontjes mix van Kesbeke, er is een Hollandse, een Griekse en een Mediterrane mix. De laatste heb ik gebruikt voor deze salade met Mediterrane boontjes mix, wortel en radijsjes. In de Mediterrane boontjes mix zitten kikkererwten, gele erwten en belugalinzen. De boontjes zijn zacht zuur en hebben een lekkere stevige bite, heerlijk in een salade.
Is het geen plaatje geworden, deze salade? En niet alleen mooi maar ook heel erg lekker.

De schil van sinaasappels verwijderen is even een handigheidje, maar na een paar keer gedaan te hebben, wordt het steeds makkelijker. Hierbij een filmpje dat laat zien hoe je het doet:.

 

Probeer ook eens deze andere salade gemaakt van de boontjesmix.