Met deze feestelijke Salade met gerookte eendenborst, chioggia en vijgen heb je de herfst op je bord.
In deze Linzensalade worden ook verse vijgen verwerkt. Proberen?
Met deze feestelijke Salade met gerookte eendenborst, chioggia en vijgen heb je de herfst op je bord.
In deze Linzensalade worden ook verse vijgen verwerkt. Proberen?
Verwarm de oven voor op 200˚C. Leg 2 vellen aluminium klaar, druppen er wat olijfolie op en leg er 2 takjes tijm op en pak 2 chioggia bietjes apart in aluminiumfolie. Zet de pakjes in de oven en laat ongeveer een uur roosteren tot ze zacht geworden zijn.
Haal de bietjes uit de oven, pak ze uit en laat afkoelen.
Snijd het overgebleven rauwe bietje in hele dunne plakjes (met een mandoline).
Snijd de geroosterde bietjes in partjes.
Verdeel de eikenblad sla over de 2 borden. Leg hierop de rauwe en geroosterde bietjes. Snijd de vijgen doormidden en leg op elk bord 3 helften. Rol de plakjes eendenborst op en leg die tussen de salade. Maak de salade af met de pijnboompitjes en eventueel eetbare bloemen.
Schenk als laatste – vlak voor het serveren – de dressing erover.