Salade van Postelein, Waterkers en Radijsjes

Deze salade van postelein, waterkers en radijsjes is een lekkere frisse salade met een Oosters tintje. Postelein, een zuur smakende groente, vormt de ruggengraat van deze verfrissende salade. Daarnaast wordt er ook waterkers gebruikt.
Postelein en waterkers zijn groene bladgroenten die in de zomer in het seizoen zijn. Ze worden gecombineerd met zeekraal, radijsjes en avocado in deze zomerse groentesalade.

Salade van postelein, waterkers en radijsjes

Salade

Bij deze salade gaat het erom inspiratie op te doen op de markt en alles bij elkaar te gooien! Wees niet bang voor combinaties, laat je er gewoon door inspireren. Wat is het ergste dat kan gebeuren?
Postelein en waterkers zitten boordevol vitamines en voedingsstoffen met indrukwekkende gezondheidsvoordelen: calcium, vitamine A, C, bètacaroteen, antioxidanten om er maar een paar te noemen.

De hoofdingrediënten in deze salade zijn dus postelein en waterkers. Al het andere is er gewoon om een klein beetje smaak toe te voegen en de smaak van de groene bladgroenten te laten uitkomen.
Ik vond dit allemaal bij de groenteboer. Je kunt ze vervangen en ermee spelen als je deze exacte ingrediënten niet kunt vinden. Omarm een beetje eigenzinnigheid!

Zeekraal kan je tegenwoordig ook vinden in de supermarkten, vaak ligt het bij de visafdeling. Of vraag jouw groenteboer ernaar.
Zeekraal is een heerlijke smaakmaker voor elk gerecht, of het nu bij vis is of koud in deze salade. Het is een plantje die aan de rand van het water (de zee) groeit. Het is een echte zomergroente. De stengeltjes hebben een ziltige smaak, spoel ze goed af en blancheer ze dan even in water (zonder zout).
Je kunt de stengeltjes in zijn geheel eten, maar verwijder wel de stugge onderkanten.

En ik heb nog meer heerlijke groene salades voor jou:

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Salade van postelein, waterkers en radijsjes:

Salade van postelein, waterkers en radijsjes. Lekkere frisse zomerse salade met een Oosterse dressing gemaakt van sojasaus en gembersiroop.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Bijgerechten, Lunch, Salades, Voorgerechten
Keuken Aziatisch
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 100 gr zeekraal
  • 75 gr waterkers
  • 100 gr postelein
  • 1 bosje radijsjes
  • 1 avocado
  • 1 bakje pittige kiemgroente
  • 3 el zonnebloemolie
  • 2 el sojasaus
  • 1 el rijstwijnazijn
  • 1 tl sesamolie
  • 2 el gembersiroop

Instructies
 

  • Maak de zeekraal schoon, verwijder eventueel de harde onderkanten van de steeltjes en blancheer de zeekraal 1 minuutje. Giet af en spoel af met koud water.
  • Doe de ingrediënten voor de dressing in een jampotje en schud dit goed door elkaar.
  • Spoel de waterkers en postelein schoon onder de koude kraan, laat goed uitlekken of slinger het droog in een slacentrifuge.
  • Snijd de radijsjes (met een mandoline) in hele dunne plakjes.
  • Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd deze in kleine blokjes.
  • Leg de waterkers op een schaal, verdeel hierop de zeekraal, postelein, radijsjes, avocado en kiemgroente.
  • Serveer de dressing apart.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating