Saltimbocca alla Romana heet het originele Italiaanse gerecht oftewel kalfslapje bereid op een Romeinse manier. Kalfslapjes met prosciutto en salie zijn het en ik heb daar natuurlijk weer een twist aan gegeven. Het is een saltimbocca rollade van kalfsvlees geworden. Hoop dat de Italiaanse smaakpolitie dit oké vindt (haha).

 

Ja want die Italianen zijn erg zuinig op hun traditionele gerechten en die van hun mamma is natuurlijk het lekkerst. Het gerecht komt uit de streek van Rome en de saltimbocca wordt als plat stukje vlees met daarop een plakje prosciutto en een blaadje salie erop geserveerd. Ik heb alles opgerold en er een kleine rollade van gemaakt. Deze lekker rosé gebakken, zodat het vlees niet droog wordt. Als je goed kalfsvlees gebruikt, dan kan je dat doen. Vraag je slager om kalfsoesters. Als je dit niet kan vinden, kan je ook een kipfilet of misschien zelfs een varkenshaasje hiervoor gebruiken. Snijd dit dan in de lengte doormidden, vouw het open, leg het vlees tussen twee vellen huishoudfolie en sla het plat met een vleeshamer.
Als je geen vleeshamer hebt, gebruik dan een zware pan om de boel plat te slaan.

 

Saltimbocca

 

De betekenis van Saltimbocca is ‘spring in de mond’, dit slaat natuurlijk op een lekker hapje in jouw mond. Saltimbocca kan in Italië ook een ander gerecht zijn, maar als je ‘alla romana’ bestelt krijg je dit kalfsvlees gerecht met ham en salie.
Het is een lekker licht gerechtje geworden, ideaal voor op een warme dag.
De citroen erbij maakt het lekker fris.

 

Kalfsvlees wordt weinig gegeten in Nederland en dat is jammer want het is zo lekker. Deze Kalfsentrecôte met rode spitskool en parelcouscous is ook niet te versmaden, probeer die ook eens.

 

 

Recept Saltimbocca rollade van kalfsvlees: