Tijdens mijn bezoek bij de The Buffel Company in ons dorp, kreeg ik een Formaggio di buffalo (een milde half zachte kaas) mee. Dit is geen mozzarella, het lijkt er zelfs niet op. Maar het is een kaas gemaakt van buffelmelk die heel goed op een borrelplankje past, maar ook lekker op brood is. De kaas heeft heel veel smaak en is lekker romig. Ik heb het verwerkt in deze sandwich Italiaanse kaas en ham. Een super lekker mega dik belegde sandwich!

 

Sandwiches

 

Een sandwich met Italiaanse smaken, dit wil je proberen. Ik wilde iets bijzonders maken met die lekkere Formaggio di buffalo en dat is gelukt met dit broodje. Ik vind het altijd leuk om op onze vrije dagen, lekkere broodjes klaar te maken. En omdat ik dit lekkere buffelkaasje had, leek het mij leuk om in Italiaanse sferen te blijven. Heb daarom een lekkere Italiaanse gedroogde ham gekocht om het broodfeestje compleet te maken.

 

Als beleg op een sandwich kan je natuurlijk allerlei soorten vleeswaren en kaas gebruiken. Vooral de Italiaanse vleeswaren zijn er lekker op, zoals prosciutto of Parmaham, salami, mortadella, bresaola, etc. En natuurlijk kan je verschillende kazen gebruiken. Ik heb de die heerlijke buffelkaas gebruikt, omdat die die zo lekker smeuïg is. Maar gebruik wat jij lekker vindt.
Je kunt het brood ook nog extra beleggen met zongedroogde tomaatjes en gegrilde plakken courgette.
De pesto op het broodje heb ik zelfgemaakt.
Gebruik robuuste broodjes, (bruin) stokbrood of een Ciabatta brood voor deze sandwich.

 

Belegde broodjes

 

Ik heb heel veel lekkere belegde broodjes op de site staan. Zoek ze maar eens op! Ga daarvoor naar: recept zoeken en dan naar: lunch.

 

Tips:

 

Formaggio di buffalo is een milde half zachte kaas. Kan je deze kaas niet vinden, vervang het dan door mozzarella of een andere lekkere Italiaanse kaas.

Het recept voor de pesto vind je hier.

 

 

Recept Sandwich Italiaanse kaas en ham: