Nu de meesten van ons thuis werken, hebben we meer tijd om aan de lunch te besteden. Daarom heb ik voor jullie een heerlijke sandwich die je kunt maken in plaats van een boterham met kaas. Deze sandwich met mozzarella en avocado is een zalig en lekker vullend broodje, die jou de rest van de middag erdoor heen sleept.

 

Mozzarella

 

Gebruik hiervoor wel een lekkere echte buffel mozzarella en niet die goedkope rubberen soorten uit de supermarkt. Je kunt de buffel mozzarella vinden bij een kaasboer, speciaalzaken of grotere supermarkten. Mozzarella is een bolletje verse kaas, gemaakt van buffelmelk. Ik bestel deze mozzarella en eigenlijk al mijn kaas online.

 

Avocado

 

De avocado is hot op social media, de avocado recepten vliegen je om de oren. Avocado bevat veel gezonde vetten en daarom is het zo populair.
Ik vind het een heerlijke vruchtgroente, maar eet het niet te vaak. Tja deze vrucht moet helaas toch uit verweggistan komen en daarom is de avocado niet zo duurzaam. Maar daar staan de meeste hippe fitgirls waarschijnlijk niet bij stil.
Enfin, het blijft lekker, maar eet het met mate en geniet er dan extra van.

 

Groene kruidensaus

 

Ik had voor een gerecht een green seasoning gemaakt. Dit is een groene kruidensaus uit het Caribische gebied. Lekker kruidig en pittig, daarom past het zo goed op dit broodje. De avocado en de mozzarella kunnen wel een kick gebruiken. Je kunt ook een zelfgemaakte pesto ervoor gebruiken, mocht je die toevallig nog in de koelkast hebben staan.
Het recept voor de green seasoning* vind je hier.
Of maak een van de andere heerlijke groene kruidensauzen erbij.

 

Ik heb nog veel meer lekkere broodjes voor jullie:

 

Croissant kipsalade met cranberries en walnoten
Croque Monsieur
Piadina gevuld met groente en kaas
Broodje met kip roquefortsalade
Broodje Pastrami speciaal
Braziliaans broodje Bauru
Broodje eiersalade met mosterd kerriemayonaise
Amerikaanse BLT sandwich

 

 

Recept Sandwich met mozzarella en avocado: