Ja ik weet het, ik heb al diverse chiapudding recepten op de site staan. Maar deze Schwarzwalder kirsch chiapudding is zo lekker, dat ik het recept toch met jullie wil delen. De kersen zijn nu volop in het seizoen en daardoor werd ik geïnspireerd om deze heerlijke chiapudding met veel kersen erin te maken. Een ontbijtje met de smaken van een Schwarzwalder kirsch torte. Dit moet je proberen!

Schwarzwalder kirsch chiapudding

 

Chiapudding

 

Met een paar ingrediënten maak je een heerlijk ontbijtje in een paar minuten. Nou ja, een paar …. deze chiapudding heeft wat meer ingrediënten en kost wat meer tijd, maar ja dan ontbijt je wel ontzettend lekker.
Het moet wel de hele nacht in de koelkast staan, maar hoe fijn is het dat ’s morgens je ontbijtje al klaar staan voor je. Deze chiapudding is zo lekker, je kunt het zelfs eten als dessert. Een verantwoord nagerecht ook nog eens!

 

Ik varieer elke morgen met het ontbijt. Het voordeel van chiapudding en overnight oats is dat je het ’s avonds klaarmaakt en je ’s morgens geen werk eraan hebt. Ideaal voor als je haast hebt, maar toch wilt ontbijten. Smoothies, muffins en yoghurt met zelfgemaakte granola en/of fruit staat ook vaak op het menu hier ’s morgens.

 

En dan nu deze Schwarzwalder kirsch chiapudding. Door de cacao te mengen met de yoghurt, krijg je een soort chocoladepudding, hoe goed klinkt dat. Omdat ik extra eiwitten nodig heb, gebruik ik hiervoor de whey poeder (proteïnepoeder). Dit is lekker zoet, gebruik de vanillesmaak. Door de proteïnepoeder hoef je geen ander zoetmiddel te gebruiken in de chiapudding. Mocht jij dit niet willen gebruiken, meng dan eventueel wat honing of agavesiroop erdoor.

 

Voor extra chocoladesmaak heb ik nog wat choco drops erbij gedaan. Je kunt ook wat chocolade schaven of raspen van een chocoladereep of de reep in kleine stukjes hakken.

 

Mocht je er een vegan ontbijtje van willen maken, vervang de yoghurt dan door sojayoghurt of een kokosyoghurt. Ook superlekker natuurlijk.

 

Tips:

 

Je kunt ook een kant-en-klare kersenjam gebruiken, dan ben je sneller klaar.

Ben je benieuwd waarom chiazaadjes zo goed voor je zijn, dan kan je dat hier lezen.

 

 

Recept Schwarzwalder kirsch chiapudding: