Deze scones met cheddar en mosterd zouden een zeer heerlijke toevoeging zijn aan elke zomerpicknick of high tea. Scones worden altijd het lekkerst gegeten op de dag dat ze gebakken worden, maar indien nodig zijn ze in een afgesloten bakje een dag houdbaar. Dit eenvoudige recept voor hartige scones is een geweldig en eenvoudig baksel. De kaasscones zijn de perfecte snack voor elke kaasliefhebber. Ze zijn niet alleen licht en luchtig, zoals elke goede scone zou moeten zijn, maar ze zijn ook buitengewoon cheesy!

 

Scones

 

Een scone is een klein soort broodje, wat je zoet of hartig kunt maken. In de UK worden ze vaak bij de afternoon tea gegeten, maar je kunt ze ook bij het ontbijt of bij de koffie eten. De zoete scones worden met clotted cream(ingedikte room) en jam geserveerd. Clotted cream is tegenwoordig wel te koop in de grotere supermarkten.

Ben jij ook zo dol op scones? Nou dan heb ik nog een paar lekkere zoete recepten voor jou. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze:

Scones met mangojam
Karnemelk cranberry scones

 

Maken

 

Je gebruikt geen mixer voor het maken van scones, alles wordt met de hand gemengd. En je mengt het niet teveel, het is namelijk een kruimelig deegje. Hiervan maak je een bol en dit druk je plaat waarna je de scones uitsteekt uit het deeg.
Deze scones zijn het lekkerst om ze warm uit de oven te eten.

 

Kaas

 

Ik heb een lekkere cheddar in deze hartige scones gebruikt die ik zelf geraspt heb. Maar elke andere harde pittige kaas kan je ervoor gebruiken. Denk aan oude of Parmezaanse kaas.

 

Mosterd

Scones met cheddar en mosterd

Ik heb zowel in de scones als in de kruidenboter een lekkere honing mosterd van Marne gebruikt. Dit geeft net even die heerlijke smaak aan de scones en de boter. Het is een zeer milde mosterd, gemaakt van geel mosterdzaad en met een verrukkelijk zachte, zoete smaak.
Marne Mosterd (dé mosterdmaker van ons land) is al meer dan 125 jaar te vinden in de Nederlandse supermarkten. Ze hebben nu hun mosterdlijn nog meer verbeterd, deze zijn nog lekkerder geworden. De verbeterde receptuur, met vernieuwde uitstraling, is als lekkerste getest!

Marne Honing mosterd, pot 235 gr voor €1,89 Verkrijgbaar bij: Albert Heijn, Boon, Boni Jumbo, Coop, Dirk, Hoogvliet, Jan Linders, Nettorama, Picnic Plus, Poiesz en Vomar.

 

Kruidenboter*

 

Voor bij de scones heb ik een lekkere daslookboter met mosterd gemaakt. De daslook staat in mijn tuin en hiervan kan je een heerlijke kruidenboter maken. In plaats van daslook kan je ook bieslook of andere groene kruiden nemen.
Maken: Hak 13 gram daslook fijn en meng dit door 125 gram zachte roomboter. Meng er een theelepel honing mosterd door en wat zout naar smaak.
Rol de boter tot een worst in een vel huishoudfolie en let het in de koelkast tot het stevig is en klaar om te serveren.

 

 

Recept Scones met cheddar en mosterd: