Shoarma is een gerecht uit de Midden-Oosterse keuken. Het bestaat uit reepjes gemarineerd vlees, dit is van origine lamsvlees, maar kan ook van kip, kalkoen of varkensvlees gemaakt worden. Met deze heerlijke mix van zoete, pittige en kruidige smaken kan jij zelf shoarma maken. Je kunt shoarma kruidenmix zelf maken, het voordeel hiervan is dat je zelf bepaalt hoeveel zout er bijvoorbeeld in gaat. Of je laat het zout er helemaal uit.

 

 

Nu heb ik deze kruiden allemaal in huis, daarom is het voor mij een makkie om het te maken. Mocht je de meeste kruiden in huis hebben, dan zou ik zeggen maak zelf je kruidenmixen. Je kunt ze naar eigen smaak maken, vind je bijvoorbeeld iets meer kaneel erin lekker, dan doe je dat.

 

Met deze hoeveelheid heb je genoeg voor meerdere porties vlees, dus bewaar de rest in een afgesloten potje voor de volgende keer.

 

Je kunt de kruiden voor heel veel soorten vlees gebruiken zoals lamsvlees, kip, kalkoen, rund- of varkensvlees. Je snijd het vlees in dunne reepjes en kruid het. Laat het even afgedekt in de koelkast intrekken en bak het vlees daarna op hoge temperatuur in een beetje olijfolie.

 

Ik heb deze kruidenmix gebruikt voor dit gerecht: Cordita’s gevuld met shoarma, kikkererwten en gebakken ei

 

 

Recept Shoarma kruidenmix zelf maken: