Van die heerlijke wortelen en pastinaken uit de Flevour foodbox en de shoarmakruiden van Euroma die ik mocht ontvangen in een foodybox van Kroon op het Werk, heb ik gecombineerd in dit gerecht. Deze shoarma zalm met wortelen en yoghurt bereid je in de oven, je hebt dus weinig werk aan een heerlijke maaltijd.

 

Zalm

 

Deze vis kan aardig wat smaken aan, daarom heb ik het gekruid met de shoarmakruiden. Ik ben gek op deze vis en kook er graag mee. Ben jij ook een liefhebber van vis of van zalm? Zoek dan maar eens op Vis op de site en je zult heel veel lekkere recepten vinden. Zalm is toch wel een allemansvriend, een lekkere vette vissoort wat ook nog eens goed voor ons is vanwege de Omega-3 vetten die erin zitten.

 

Je kunt zalm op heel veel manieren bereiden en op zich is het niet zo moeilijk om klaar te maken. Zeker niet op deze manier, waarbij je de vis gewoon in de oven gaart.
Laat het niet te lang garen, anders wordt de vis droog. Het lekkerst is het als de zalm nog een beetje glazig roze is van binnen.
En nog zo’n heerlijk recept met deze vis is: Gegrilde cajun zalm en baby romaine. Probeer dat ook eens.

 

Shoarma

 

Je kent de shoarma waarschijnlijk wel van het shoarmavlees wat je kant-en-klaar kunt kopen of wat je eens bij een shoarmatent gegeten hebt. Maar nu kan je zelf heerlijke shoarma gerechten zelf bereiden met deze lekkere kruidenmix. Shoarma komt uit de Midden-Oosterse keuken en laat dit nou net de keuken zijn waar wij gek op zijn. Heerlijke kruidige smaken in alle gerechten, daar zijn ze bekend om. Zo ook deze shoarmakruiden. Niet alleen lekker op vlees, maar ook op zalm, groente, aardappelen of door een lekkere saus. Of maak een vegetarische Taco met bloemkoolshoarma en biettzaziki, ook heerlijk.
De kruidenmix bevat o.a. koriander, komijn, ui, knoflook, paprika, peper, kaneel, kruidnagel en het belangrijkste is dat er geen zout wordt toegevoegd.

 

Tip:

 

De harissa in dit recept heb ik zelf gemaakt. Wil jij dat ook eens proberen, dan kan je hier het recept vinden.

 

 

Recept Shoarma zalm met wortelen en yoghurt: