Dit is een recept voor een hele simpele pompoensoep. Je roostert de pompoen in de oven tot die zacht is. Dan mix je het met de bouillon en breng je het op smaak met peper en zout.

Zo, makkelijk receptje hè?

Natuurlijk kan je er nog allerlei smaken door verse kruiden of specerijen eraan toe te voegen, maar dat hoeft niet.

 

Pompoen

 

Er zat een hele grote biologische Sweet mama pompoen uit onze eigen polder in de Flevourbox van februari. Hier wilde ik iets speciaal mee doen. Ik heb de pompoen doormidden gesneden en van de ene helft deze heerlijke schaal Pompoen met speltkorrels en kaassaus gemaakt. Van de andere helft heb ik dus deze simpele pompoensoep gemaakt.

 

De sweet mama pompoen heet ook wel kabocha pompoen. Deze pompoen is een populaire pompoen in ons land en je ziet ze dan ook wel in de meeste supermarkten liggen. De donkergroene pompoen heeft knaloranje vruchtvlees. Het is een lekkere zoete pompoen met romig en zacht vruchtvlees. De schil is niet te hard en eetbaar, dus die kan je ook gebruiken in de soep.

 

Deze pompoenen komen uit de Flevourbox komen van een biologische boer uit Marknesse. De twee broers van dit bedrijf telen diverse producten, zoals asperges, pompoenen, spruiten, walnoten, aardbeien, zoete aardappelen en yacon. Hun producten kan je ook vinden in De Krat en de Eko Box.

 

Pompoen roosteren in de oven*:

 

Verwarm de oven voor op 200˚C. Snijd de pompoen doormidden en lepel de zaadjes eruit. Vet de snijkanten in met olie. Leg de pompoenhelften met de snijkant naar beneden op een bakplaat voorzien van aluminiumfolie. Schuif dit in de hete oven en rooster de pompoen in ongeveer 45 minuten gaar. Check door met de punt van een scherp mes door de schil te prikken of de pompoen zacht is.

Dit is een simpele kop soep en als de pompoen eenmaal geroosterd is in de oven (waar je helemaal geen werk aan hebt) pureer je het en klaar is Kees.

 

Je kunt de hele pompoen gebruiken en dan heb je een soep voor vier personen.

Voeg zoveel bouillon toe tot je de juiste dikte hebt, wil je een stevige soep dan gaat er iets minder bouillon door en wil je een wat dunnere soep serveren dan gaat er dus meer bouillon bij. Gebruik groentebouillon als je er een vegetarische soep van wilt maken.

 

Tip:

 

Check op de site, daar heb ik nog andere lekkere pompoensoep recepten voor jullie.

 

 

 

Recept Simpele pompoensoep: