Deze simpele spaghetti met tonijn is zo’n makkelijk en snel gerecht, in een mum van tijd zet je een heerlijke pasta op tafel. In de tijd dat de pasta gekookt is, is het gerecht al klaar. En dat willen we toch allemaal op een drukke doordeweekse dag.

 

Tonijn in blik

 

In dit recept wordt een blikje tonijn gebruikt. Ik mocht twee blikjes tonijn van Rio Mare ontvangen in een foodybox. Voor dit gerecht heb ik een blikje Tonijn in Olijfolie* met Citroen en Zwarte Peper gebruikt. De tonijn heeft een lekkere smaak van citroen en peper, wat heel goed samenging met de pasta. Om de smaak te versterken heb ik nog wat extra zwarte peper uit de molen en citroenrasp gemengd door het gerecht. Heb de tonijn met olie en al door de spaghetti gedaan, zo is het hele blikje gebruikt.

 

Spaghetti

 

Meestal gebruik ik volkoren spaghetti, dat vind ik lekkerder en het is een iets gezondere keuze. Maar tegenwoordig heb je nog veel meer variatie in spaghetti. Vooral de glutenvrije opties zijn goed vertegenwoordigd in de supermarkten. Zo is er ook bijvoorbeeld spelt, gele linzen en glutenvrije spaghetti te koop. En als je het helemaal gezonder wilt maken, dan maak je spaghetti van een courgette. De zogenaamd courgetti. Deze kan je heel zelf makkelijk maken als je zo’n simpele spiralizer hebt. Hiermee draai je spaghetti van courgette, wortels en/of komkommer.

 

Ik heb een paar lekkere courgetti recepten op de site staan. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Courgetti met zalm, peultjes, erwten en ricotta of Courgetti met Puttanesca saus en tonijn. Zoek maar onder courgetti en je zult er nog meer vinden. En deze Miso kabeljauw met zoetzure rode wortel noedels is ook niet te versmaden.

 

Tip:

 

De spaghetti heb ik op het laatst bestrooid met die heerlijke Grozette Cheese Sensation Flakes**. Jaja, ik weet het, de Italianen eten geen vis met kaas, maar ik doe het stiekem toch omdat ik het lekker vind. Niet verder vertellen hè?

 

 

Recept Simpele spaghetti met tonijn: