Voor de kleinkinderen heb ik deze Sinterklaas Rocky Road gemaakt. En man oh man, wat stonden ze te glunderen toen ze deze kregen. Ze geloven nog in Sinterklaas en vanaf september hadden ze het er al over. En maar Sinterklaas liedjes zingen, terwijl de mussen van het dak vielen van de warmte.

 

Ik heb een lange bakvorm gebruikt, maar je kunt het ook in een cakevorm maken of in een vierkant bakblik (van ongeveer 23 centimeter).
Voor deze Sinterklaas Rocky Road kan je natuurlijk ook pure of melkchocolade gebruiken, dit is iets minder zoet dan de witte. Maar ja….op de witte reep komt alles zo goed uit hè? En het oog wil ook wat! Gebruik pepernoten eventueel met chocolade, marshmallows en ander Sinterklaas snoepgoed. Wat jij maar leuk en/of lekker vind.

 

Rocky Road is leuk om te maken en je het een traktatie voor heel veel gasten. Zo scoorde ik vorig jaar met een Rocky Road Kerstkrans, met de Pasen met een Rocky Road voor de Paasdagen en van het overgebleven snoepgoed van Sint Maarten heb ik ook weer een Rocky Road gemaakt. Je kunt de recepten hiervoor allemaal vinden op de site.

 

Marshmallows*

 

De marshmallows had ik zelf gemaakt, maar koop ze voor deze rocky road gewoon kant en klaar. Wil je toch deze heerlijke speculaas marshmallows zelf maken, dan is hier het recept.