Sinterklaas Wentelteefjes

Deze Sinterklaas wentelteefjes zijn een heerlijke traktatie voor de kinderen op Sinterklaasavond.
Neem voor dit gerecht lekkere rijpe peren, zoals bijvoorbeeld een Conference of een Doyenné du Comice peer. Ik heb Schuddebuikjes gebruikt, maar je kunt ook speculaasjes fijnhakken en die in het recept gebruiken.

 

Snoepen en lekker eten,
hoort bij Sinterklaas.
Daarom heeft Culinea
iets lekkers gemaakt met speculaas.

 

Ook lekker voor Sinterklaasavond zijn deze Sinterklaas muffins.

Sinterklaas wentelteefjes. Verras je kinderen op Sinterklaasavond met deze heerlijke gevulde Sinterklaas wentelteefjes. Traktatie voor jong en oud.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Lunch, Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 3 eieren
  • 1 el kaneelpoeder
  • 3 el suiker
  • 250 ml melk
  • 8 sneetjes oud (bruin) casinobrood
  • 3-4 rijpe peren
  • 1 pot Speculoos pasta
  • 1 pak Schuddebuikjes speculaas
  • 4 el poedersuiker
  • 4 el roomboter

Instructies
 

  • Kluts de eieren, suiker en kaneel met de melk los en schenk dit in een lage schaal.
  • Schil de peren, snijd ze doormidden, verwijder het klokhuis en snijd ze in hele dunne plakjes.
  • Besmeer alle boterhammen royaal met de Speculoos pasta, maar zorg ervoor dat de randen vrij blijven.
  • Verdeel op één sneetje de plakjes peer en op het tweede sneetje strooi je wat Schuddebuikjes. Leg de ene helft op de andere en druk de boterhammen licht aan.
  • Verwarm een grote koekenpan met een klont boter op niet te hoog vuur.
  • Doop de dubbele boterham in het eimengsel en laat beide kanten ongeveer 20-25 seconden weken (zorg wel dat het brood niet te zacht wordt!).
  • Leg twee dubbele wentelteefjes in de pan en bak 3-4 minuten totdat de onderkant lichtbruin en krokant is, draai om en bak nogmaals 1-2 minuten totdat de andere kant lichtbruin is.
  • Bak op dezelfde manier de andere wentelteefjes.
  • Als je er veel meer wilt bakken, kan je de gebakken wentelteefjes het beste in de oven warm houden.
  • Snijd de wentelteefjes schuin doormidden en leg ze op een bord en strooi er poedersuiker over. Smullen maar.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating