Dit is een lekkere traktatie voor jong en oud op Sinterklaasavond. Deze Sinterklaasmuffins met speculoos topping zijn helemaal niet moeilijk te maken. Omdat de meisjes nog heilig in Sinterklaas geloven, wordt er hier tegen december wel het een en ander aan Sinterklaas lekkernijen gemaakt.

 

Muffins

 

Ik ben niet zo van het bakken, maar muffins daar wil ik mij wel aan wagen. Dit komt vooral omdat het niet zo nauwkeurig luistert met de ingrediënten, je mengt van alles door elkaar en bakken maar. Meestal lukt dit wel aardig.
Muffins lijken op cupcakes maar het verschil is dat je muffins als ontbijt of tussendoortje kunt eten en cupcakes zijn echt een soort gebakjes en hebben de structuur van cake. Ze hebben meestal een platte bovenkant, waardoor ze goed versiert kunnen worden.
Muffins hebben een grovere structuur en hebben niet de structuur van een cake. Ze hebben na het bakken een bolling.
Cupcakes worden altijd gemaakt van boter, eieren, suiker en bloem.
Muffins bevatten wel boter of andere vetstof, minder suiker en vaak ook nog melk.
Ook wordt het beslag op verschillende manier gemixt.

 

Speculoospasta

 

Speculoospasta is een smeuige smeerpasta gemaakt van de bekende speculoos koekjes. Heerlijk als beleg op brood, toast of beschuit, maar je kunt er natuurlijk ook allerlei lekkerheden van maken zoals deze topping. Gemend met verse roomkaas is het een ideale topping op de muffins. En de lekkere smaak doet het goed met Sinterklaas natuurlijk.

 

Schuddebuikjes

 

Schuddebuikjes is ook zo’n heerlijk broodbeleg, waar je weer allerlei lekkere dingen mee kunt maken. Het lijkt een beetje op een mini pepernootje en heeft ook de smaak van een pepernoot. Ik gebruik ze vaker in recepten, zo heb ik deze schuddebuikjes gebruikt in Sinterklaas wentelteefjes, Gevulde Sinterklaas pannenkoeken en Schuddebuik chocoladerotsjes. Dus als je een pak hiervan koopt, dan weet je wat je er nog meer van kunt maken.
Maar je kunt natuurlijk ook pepernoten gebruiken en deze in stukjes hakken.

 

 

Recept Sinterklaasmuffins met speculoos topping: