Deze slawraps met pittig gekruid kipgehakt is een lekker en snel gerechtje. Ik zag coolwraps liggen bij mijn groenteboer en kreeg toen het idee om ze te vullen met gehakt. Coolwrap is een platte koolsoort die heel goed te gebruiken is als een wrap door de vorm van het blad. Het heeft een milde smaak en lijkt een beetje op spitskool. Deze bladeren kan je heel goed gebruiken als glutenvrij wraps, op een sandwich of maak er sushi van. Maar je kunt het natuurlijk ook gebruiken in een lekkere koolsalade.

 

Je vind de coolwraps van september tot december bij je groenteboer. De kool is zeker een paar weken te bewaren in de koelkast.
Door de kool bij de onderkant los te snijden, kan je de bladeren er voorzichtig van af pellen en ze op die manier intact houden. Je kunt ze rauw of geblancheerd verwerken als een wrap. Ik heb ze rauw gebruikt voor deze slawrap met pittig gekruid kipgehakt.
Als je deze coolwrap kool niet kunt vinden, kan je het vervangen door ijsbergsla.

 

Coolwrap

 

Probeer ook eens deze Coolwraps met surimi en komkommer. Lekker als lunch.