Ik heb een heerlijk gerechtje voor jullie. Deze slawraps met kipgehaktballetjes maak je snel klaar, ideaal voor een doordeweekse dag. Het voordeel van kipgehaktballetjes is dat het snel gaar is, daarom staat dit gerechtje binnen 20 minuten op tafel. Maak er wel een lekkere kruidige Ranch dressing bij, die maakt het geheel helemaal af.

 

Kipgehakt

 

Ik ben gek op kip, maar dat weten jullie inmiddels wel vermoed ik zo. Kan er ook niets aan doen, ben nu eenmaal geboren en getogen in het kippendorp Barneveld. Alles met kip vind ik lekker en daarom staan er heel veel verschillende kipgerechten op de site. En kipgehakt vind ik ook zo’n heerlijk en veelzijdig product. Daar kan je ook alle kanten mee op. Kipgehakt is wat lichter dan runder- of half-om-half gehakt en het blijft lekker mals vanbinnen.

 

Kipgehakt is vrij nat van zichzelf, je hoeft geen ei hierin te gebruiken. Alleen wat kruiden en specerijen erdoor en dan balletjes ervan draaien. Kipgehaktballetjes zijn ook heel snel gaar, daarom is dit een ideaal gerecht om te maken op een doordeweekse dag.
Koop wel naturel kipgehakt en niet het gekruide gehakt.

 

Picadillo

 

De specerijenmix picadillo komt uit Mexico. Ik heb altijd wel een blikje hiervan op voorraad. Je kunt deze specerijenmix in heel veel gerechten gebruiken zoals in taco’s etc. Ook is het lekker om vlees, kip of een hamburger hiermee te kruiden. In deze mix zit o.a. paprika, chili, knoflook, oregano, jalapeño, komijnzaad, koriander, gerookte paprikapoeder, piment en kaneel. Een lekker pittig goedje dus. En als je die kruiden koopt, dan kan je er nog deze heerlijke gerechten mee maken:

 

Cordita’s gevuld met Picadillo vis
Mexicaanse aardappelpartjes
Taco’s met krokante mosselen
Mexicaanse steaksalade met tomatensalsa
Pittige burgers

 

Tips:

 

Ik heb voor het gemak een zakje radijs rauwkost uit de supermarkt gekocht.

Het recept voor de Ranch dressing* vind je hier. Je zou dit al een dag van tevoren kunnen klaarmaken.

 

Recept Slawraps met kipgehaktballetjes: