Deze soba noedelsoep met tofu is gezond en snel te bereiden, bovendien zit het boordevol pittige smaken. Het is de perfecte maaltijd zonder gedoe, een noedelsoep met een lekkere kick. Dit gerecht zal je opbeuren en je energie op een koude dag. Lekker slurpen maar!
Soba noedels
Ik ben dol op alle soorten noedels, maar als ik een van mijn favoriete noedels moet kiezen, is het waarschijnlijk Japanse soba of boekweitnoedels. Er zijn veel redenen waarom ik van soba hou: de glibberige en gladde textuur en de subtiele smaak van het boekweitmeel. Koud of warm geserveerd met een bouillon, soba noedels voldoen altijd aan mijn smaakpapillen. Een ander ding dat ik zo leuk vind aan soba, is het gemak van het bereiden van de noedels.
Soba wordt meestal geleverd in individuele serveerbundels, dus je hoeft ze niet af te wegen, weken en spoelen. Het enige wat ik hoef te doen is het papieren omhulsel dat de noedels samenbindt eraf halen, en ze gaan in een pan met kokend water, en binnen een paar minuten zijn de soba noedels klaar om te worden geserveerd.
Mocht je nog wat noedels overhebben, maak er dan deze heerlijke Noedels met sugar snaps, asperges en gerookte zalm van.
Tofu
Tofu is een fijne eiwitrijke vleesvervanger gemaakt van sojabonen. De smaak is redelijk neutraal, breng het daarom lekker op smaak met een specerijen, marinade of een saus.
Dep de tofu goed droog voordat je het gaat gebruiken, dit doe je door het met keukenpapier of een schone droge theedoek het vocht eruit te persen.
Bouillon
Tegenwoordig zijn er heerlijke ramen bouillons te koop in de supermarkten en online. Ik heb voor deze soep de Fundo Ramen bouillon kip gebruikt. Een natuurlijke ramen bouillon verrijkt met miso en sojasaus waarmee je snel en gezond thuis een ramen maaltijd te maken. Ook geschikt om zo puur te drinken of voor een Japanse fondue. Deze is er ook in een vegetarische variant.
Tips:
De noedels kook je niet in de bouillon, maar apart.
Ik heb een kant-en-klare teriyakisaus gebruikt.
Gochujang is een Koreaanse rode peperpasta. Je kunt het eventueel vervangen door sambal of Sriracha.
Furikake is een droge Japanse smaakmaker welke bestaat uit een mengsel van gedroogde vis, sesamzaadjes, gehakt zeewier, suiker en zout. Je kunt het ook vervangen door sesamzaadjes.
Je kunt verschillende soorten ingrediƫnten in deze soep gebruiken zoals garnalen, gekookte eieren, spinazie, peultjes, sojaboontjes, paksoi, of wat je maar wilt toevoegen.