En weer een heerlijk gerecht met de Soto kruidenmix. Deze Soto kipfilet met roergebakken asperges is een makkelijk en snel te maken gerecht. Ideaal voor een drukke dag. Lekker snel op tafel en daarbij nog een verantwoorde maaltijd.

 

Soto kruidenmix

 

Ik heb al heel veel van die heerlijke blikjes met kruidenmixen en deze nieuwe aanwinst is ook helemaal top. Het is een frisse kruidenmix door het limoenblad wat erin zit. Daarnaast nog o.a. tamarinde, ui, knoflook, gember, kokos, sereh, koriander, komijn, kurkuma, citroen en chili. En zonder toegevoegd zout!
Soto is een Indonesische soep, oorspronkelijk van het eiland Java. Het is een frisse soep, vooral door het gebruik van kaffir limoenblad en tamarinde.
De kruidenmix is dus heerlijk in de Soto, maar je kunt het ook in andere noedel-, vlees-, of visgerechten gebruiken.

 

De kipfilets hierin gemarineerd samen met de zoete chilisaus, vissaus en limoensap geeft de kip een bijzonder lekkere smaak. Een beetje zoet, zout, zuur en pittig, dit zijn echt de kenmerken van de Aziatische keuken.
Door het limoensap in de marinade wordt het vlees ook nog eens super mals. En als je het op deze manier gaart in de oven, krijg je een heerlijke sappige kipfilet. Laat het dus niet te lang garen in de oven anders wordt het vlees droog en dat zou zonde zijn.

 

 

Groenten

 

Omdat het nu het seizoen van de asperges is en wij er zo gek op zijn, eten wij die zo vaak mogelijk en op zoveel mogelijke manieren. Voor het roerbakken heb ik de aspergestukjes twee minuten gekookt en daarna in de wok gebakken.
Je kunt de asperges ook ruim van te voren blancheren, spoel ze dan af met koud water en zet ze in een afgesloten bakje in de koelkast totdat je ze gaat wokken.
Maar deze kip is ook heerlijk met andere groenten zoals bijvoorbeeld roergebakken broccoli, peultjes, sugar snaps, paksoi of een combinatie hiervan.

 

Tips:

 

Je kunt bij dit gerecht nog basmati rijst gekookt met 2 limoenblaadjes serveren.

 

 

Recept Soto kipfilet met roergebakken asperges: