Deze Italiaanse klassieker kent heel veel varianten, maar een ding is zeker er hoort geen slagroom in. De eieren en de geraspte kaas maken het gerecht al romig genoeg. Wel wordt er in het originele recept guanciale gebruikt. Dit is een speksoort gemaakt van de kinnebak van het varken. Het vlees wordt niet gerookt, maar eerst gezouten en gekruid en daarna drie weken opgehangen om te drogen. Dit is natuurlijk moeilijk te vinden bij onze Nederlandse slagers, vraag daarom om pancetta blokjes of anders magere spekblokjes. Gebruik de gedroogde spaghetti en geen verse spaghetti. En gebruik wel lekker veel zwarte peper uit de molen in dit gerecht, deze romige Spaghetti alla Carbonara kan wel wat pit gebruiken.
Serveer er een simpele Italiaanse groene salade bij.

 

Het is niet goed voor de lijn, maar ik ben gek op spaghetti alla Carbonara. Als ik het op de kaart zie staan, bestel ik het meestal.
Ik heb in Italie zelfs een keer Spaghetti alla Carbonara gehad, waar een eidooier in een halve eierschaal op de spaghetti lag en je zelf de kaas kon toevoegen en het geheel kon mengen.

 

Italiaans toetje na?

 

Na deze heerlijke maar machtige pasta is het lekker om een Espresso granita als dessert te nemen.