Deze Spaghetti met gepofte knoflook en Tête de Moine lijkt een beetje op Spaghetti aglio e olio, maar met het verschil dat ik een hele bol gepofte knoflook heb gebruikt en een verse rode peper. En ik had nog een stuk Tête de Moine kaas van de feestdagen liggen, die leek mij er wel lekker bij. En dat was het ook, niet alleen staan de kaas ‘bloemen’ heel leuk in de pasta maar het smaakte er ook nog erg goed bij.

 

Tête de Moine is een hele bijzondere Zwitserse kaas die geschaafd wordt met een speciaal plankje en mesje (een Girolle). Door het in de rondte schaven van de kaas, krijg je hele leuke krullen kaas. Die zijn lekker om zo te eten van het plankje, maar natuurlijk ook goed te gebruiken in gerechten, zoals deze spaghetti of op een salade.

 

Serveer er een lekkere groene salade bij en meng alvast wat rucola door de spaghetti. Hierdoor heb je een compleet (vegetarisch) gerecht.
Gebruik wel goede en lekkere olijfolie voor dit gerecht.
Origineel wordt in het recept – behalve de spaghetti – alleen maar olijfolie, knoflook en peperoncino (een gedroogd pepertje) gebruikt. Natuurlijk is het ook lekker met wat geraspte Parmezaanse kaas.

 

Hoe je knoflook* in de oven poft, kan je hier lezen.