Soms zijn de eenvoudigste maaltijden de beste! In deze spaghetti met gegrilde groenten worden paprika’s aubergines, courgettes en paddenstoelen gemengd met een eenvoudige mix van kruiden en vervolgens gegrild om hun beste eigenschappen naar voren te brengen. Meng met spaghetti, pappardelle of fettuccine en maak af met zongedroogde tomaten voor een heerlijk en gemakkelijk doordeweeks diner!

 

Sinds ik een gietijzeren grillpan heb, ben ik verslaafd aan grillen. Ik wil gewoon alles grillen. Vis, hamburgers of groenten, gooi het op de grillpan.
Zo werd deze gegrilde groentepasta geboren.

Spaghetti met gegrilde groenten

 

Gegrilde groente

 

Er is niets dat te vergelijken is met perfect malse gegrilde groenten met slechts een beetje geblakerd aan de buitenkant. Ze hebben weinig andere kruiden nodig dan alleen maar tijdje op de grillpan om hun intrinsieke smaken naar voren te laten komen.
En het enige wat ze daarna nog nodig hebben om een complete maaltijd te worden, is een beetje pasta.

 

Voor de groenten heb ik aubergine, paprika, courgette en paddenstoelen gebruikt.
Voordat ik ga grillen, meng ik de gesneden groenten met wat olijfolie, zout en peper. Samen met knoflook en rode peper is een heerlijke smaakcombinatie geworden.
Ik gril de groenten in totaal ongeveer 10 minuten en schep ze halverwege slechts één keer om, zodat de groenten aan elke kant mooi kunnen grillen.

 

Pasta

 

Voor dit gerecht heb ik spaghetti gebruikt, maar je kunt in plaats daarvan absoluut fettuccine of pappardelle gebruiken.

Hier vind je meer heerlijke en snel te maken pastagerechten.

 

Tips:

 

Als je geen grillpan hebt, gebruik dan een grote antiaanbakpan of grill de groenten op een ovenplaat in een hete oven.

Je kunt eventueel van tevoren de groentes grillen in een grillpan om ze op een later tijdstip in een wok op te warmen in de olijfolie. Zodoende wordt het dan toch een snelle, heerlijke en vegetarische maaltijd.

Gebruik eventueel volkoren spaghetti voor een iets meer verantwoorde optie.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Spaghetti met gegrilde groenten: