Ben jij ook zo gek op gerookte zalm? Dan heb ik een heerlijk recept voor jou. Deze spaghetti met gerookte zalm, aspergetips en erwtjes is een heerlijk en snel te maken pastagerecht. Je hoeft alleen maar de spaghetti te koken en gooit daar op het laatst de aspergetips en erwtjes erbij en het gerecht is al bijna klaar. De koud gerookte zalmplakjes leg je er op het laatst op, die geven de spaghetti een heerlijke smaak.

 

Zalm

 

Zeg je Urk dan zeg je vis. En daar is waar deze heerlijke koud gerookte zalm vandaan komt. Namelijk bij ZalmvanUrk.nl.  Hier bestel je de lekkerste zalm, of het nu vers, koud gerookte of warm gerookt is. Die zalm komt rechtstreeks uit de fjorden van Noorwegen en wordt vers – dus niet ingevroren – geleverd in Urk waar ze de zalm zelf ambachtelijk roken volgens het geheime familierecept, Dit recept wordt van generatie op generatie doorgegeven. Alleen de allerbeste zalm wordt puur en ambachtelijk gerookt bij ZalmvanUrk, zonder kunstmatige toevoegingen van smaakversterkers, etc.

 

Drie broers, namelijk Frans, Harmen en Gerrit Post runnen dit bedrijf. Van jongs af aan leerden zij het vak van roken van hun vader en inmiddels worden hun kinderen ook weer het vak geleerd om de traditie van dit familiebedrijf voort te zetten. Zij doen dit met liefde en passie en dat proef je. Een uniek gerookte zalm met een heerlijke smaakervaring. Dit weten ze op Urk, maar ook ver daarbuiten.
Je kunt de zalm namelijk niet alleen in hun winkel kopen, maar ook online bestellen. Dan wordt het gemakkelijk en vers thuisbezorgd.

 

Spaghetti

 

Ik heb voor dit gerecht gedroogde spaghetti gebruikt, maar je kunt het ook vervangen door verse spaghetti, die is nog sneller gekookt. Of bijvoorbeeld linguine, tagliatelle, fettuccine of pappardelle. Wat jij maar lekker vindt of in huis hebt.

 

Verse kruiden

 

Dille gaat heel goed samen met zalm. Gebruik wel verse dille voor dit gerecht. Mocht je niet van dille houden, neem dan peterselie of bieslook.

 

Tips:

 

Aspergetips zijn niet het hele jaar door te koop. Als je ze niet kunt vinden, gebruik dan peultjes of plakjes courgette hiervoor in de plaats. De peultjes kan je meekoken met de spaghetti, de courgette bak je even in een pan.

Ben jij ook zo gek op gerookte zalm? Ik heb nog veel meer recepten met gerookte zalm op de site staan, zoek ze maar eens op. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze heerlijke Omeletrolletjes met gerookte zalm en avocadocrème?

 

Recept Spaghetti met gerookte zalm: