In de Flevourbox van mei zaten o.a. drie verschillende kleuren paprika’s, rood, geel en groen. De zogenaamde stoplicht paprika’s. Nu ben ik gek op gegrilde paprika’s uit de oven, dus heb ik ze gegrild. Heerlijk om zo te eten, maar ook lekker om in een gerecht te verwerken. Ik heb er een spaghetti met geroosterde paprika van gemaakt. Een soort twist op de klassieker spaghetti aglio e olio. Spaghetti met lekker veel knoflook en gegrilde paprika’s

 

Paprika*

 

De paprika is een lekkere knapperige en mooi gekleurde groente. Je kunt de paprika op vele manieren verwerken in de keuken. Je kunt er gevulde paprika’s of soep ervan maken, grillen roosteren in de oven, wokken en rauw verwerken in een salade.
Paprika’s zijn te koop in rood, oranje, geel, groen en zelfs zwart. De groene is het minst zoet, daarna komen de gele en de oranje. De rode paprika is het meest zoet omdat hij op z’n rijpst is. Dan zijn er nog de puntpaprika’s die je heel goed rauw verwerken kunt en de kleine snoep- oftewel snackpaprika’s. Lekker om uit het vuistje te eten als verantwoord tussendoortje.

 

Ik heb de paprika’s een dag van tevoren geroosterd. Het voordeel hiervan is dat je op de avond zelf weinig werk hebt aan deze spaghetti. Je kunt de paprika’s al een dag (of dagen) van tevoren roosteren.
Hoe ga je te werk: Zet de grill van de oven aan en leg de paprika(s) hier vlak onder. Rooster ze tot ze geblakerd zijn en draai ze dan steeds een kwartslag om, totdat de paprika’s rondom bruin/zwart zijn. Het geeft niet als het vel zwart wordt, dit geeft alleen maar meer smaak aan de paprika’s.

 

Haal de paprika’s uit de oven en laat ze iets afkoelen voordat je het vel ervan eraf trekt (als het goed is, gaat dit heel makkelijk). Schraap de pitjes eruit en snijd de paprika’s in dunne repen. Leg ze in een afgesloten bakje in de koelkast tot je deze spaghetti gaat maken.
Deze geroosterde paprika’s zijn ook heerlijk in een salade of soep, rooster er daarom meerdere tegelijk.

 

Met de stoplicht paprika’s kan je ook deze heerlijke Plaattaart met drie kleuren paprika maken.

 

 

Recept Spaghetti met geroosterde paprika: