Soms weet ik niet wat ik koken zal (gebeurd niet vaak hoor) en dan vraag ik manlief wat hij wil eten. Pasta en/of vis, zei hij. Ik heb het gecombineerd in deze spaghetti met vis en paprikasaus. Omdat de rode paprika’s in de aanbieding waren, had ik een kilo gekocht. Nou ben ik geen fan van rauwe paprika, maar de paprika’s gegrild vind ik super lekker. En daarvan maak je ook een heerlijke saus, zoals bij deze pasta.

 

Visfilets

 

Misschien bak jij nooit vis thuis, omdat je het eng vindt. Dat hoeft helemaal niet, vooral zo’n visfilet bakken kan bijna niet misgaan. Als je het maar niet te lang bakt, dan wordt de vis erg droog.
Voor dit recept kan je allerlei soorten witvis filets (zonder vel) gebruiken zoals kabeljauw, zeebaars of koolvis maar ook zalm zal er ook erg lekker bij zijn.
Door de vis te garen in de paprikasaus, krijg je een lekkere sappige vis en geef je de saus ook nog eens extra smaak. Op deze manier kan de vis niet mislukken.

 

Geroosterde paprika**

 

Ik heb de paprika’s een dag van te voren geroosterd. Het voordeel hiervan is dat je op de avond zelf weinig werk hebt aan deze pasta. Je kunt de paprika’s al een dag (of dagen) van te voren roosteren.
Zet hiervoor de grill van de oven aan en leg de paprika(s) hier vlak onder. Rooster ze tot ze geblakerd zijn en draai ze dan steeds een kwartslag om, totdat de paprika’s rondom bruin/zwart zijn. Het geeft niet als het vel zwart wordt, dit geeft alleen maar meer smaak aan de paprika’s. Haal de paprika’s uit de oven en laat ze iets afkoelen voordat je het vel ervan eraf trekt (als het goed is, gaat dit heel makkelijk). Schraap de pitjes eruit en leg de paprikastukken in een afgesloten bakje in de koelkast tot gebruik.
Deze geroosterde paprika’s zijn ook heerlijk in een salade of soep, rooster er daarom meerdere tegelijk.

 

 

Recept Spaghetti met vis en paprikasaus: