Ik had een paar spaghetti pompoenen gekocht, maar ja die lagen al een tijdje in de garage. Gelukkig blijven ze lang goed, maar het werd tijd dat ik er eentje ging ‘slachten’. Ik zeg slachten, want deze pompoenen hebben een hele harde schil en zijn daarom moeilijk doormidden te snijden. En je wilt ze wel doormidden snijden om de pompoenhelften op die manier te garen in de oven. Ik heb er een heerlijke maaltijd van gemaakt, het is spaghetti pompoen met garnalen geworden.
Ik vind de foto niet zo super geworden, maar ik kan je garanderen dat het gerecht heerlijk is.

 

Als ze gaar uit de oven komen, kan je met een vork slierten trekken van het pompoen vruchtvlees. Dit lijkt op spaghetti, daarom heet hij spaghetti pompoen. Serveer het gerecht in de halve pompoen, dit staat natuurlijk heel erg leuk.

 

Nog meer spaghetti pompoen

 

Ben je benieuwd wat ik met die andere spaghetti pompoen gedaan heb? Nou dat is een Spaghetti pompoen gevuld met tomaatjes en ei geworden.