Ik mocht van Princes o.a. twee blikjes gerookte sardientjes ontvangen en ik had ook spaghetti van La Molisana in huis. De combinatie was snel gemaakt, ik ging deze twee combineren in deze heerlijke Spaghetti tomaatjes en sardientjes. Een super makkelijk te maken pastagerecht met heel veel smaak.

 

Pasta

 

Wij zijn gek op pasta, alle soorten pasta en daarom staan er ook veel recepten op de site. Als je niet weet wat je zult maken, dan is pasta altijd een goed idee. Er zijn heel veel pastasoorten en daar kan je weer heel veel verschillende gerechten van maken. Van super snelle maaltijden tot wat uitgebreidere.

 

Dit gerecht is niet super snel, maar wel super eenvoudig en super lekker. Je roostert de tomaatjes eerst een half uurtje in de oven, hierdoor krijgen ze een intensere smaak en dan kook je de pasta en mengt alles door elkaar. Simpel toch? De meeste tijd zit in de tomaatjes, maar daar heb je geen werk aan. Dan kan je tussendoor misschien even wat anders doen zoals je mails checken. Daarom is dit een fijn recept voor een doordeweekse dag.

 

Ben jij ook zo gek op van die makkelijke pastagerechten? Dan heb ik er nog wel meer voor jou, zoek ze maar eens op. Deze Gnocchi met courgette en gerookte forel, Simpele spaghetti met tonijn, Spaghetti met rode biet, balsamico en feta en Eénpans pastagerecht met worstjes zijn daar een paar voorbeelden van.

 

Vis in blik

 

Blikjes vis in huis hebben is altijd een goed idee. Zo maak ik regelmatig een lekkere tonijn- of zalmsalade van een blikje vis of doe ik wat ansjovis door de pasta of maak daar een echte Caesar salad dressing van. Deze gerookte sardientjes kende ik nog niet, maar ze zijn heerlijk door de pasta.
Let bij het kopen van blikjes vis er wel op of ze het MSC-keurmerk hebben. Dit betekent dat de vis duurzaam gevangen is.

 

 

Recept Spaghetti tomaatjes en sardientjes: