Laten we met deze cocktail proosten op een geweldig, gelukkig en gezond Nieuwjaar. Je kunt Champagne, Prosecco of een Cava gebruiken voor deze Sparkling Gold Champagne Cocktail. Door de bruine rum en Amaretto krijgt de cocktail zijn mooie gouden kleur.

 

Champagne

 

Champagne hoort er een beetje bij met Oud en Nieuw. En als we iets te vieren hebben drinken we bubbels. Hoe feestelijk is het om een fles open te knallen en met Champagne het nieuwe jaar in te gaan. Maar welke soorten bubbels zijn er en wat zijn de alternatieven voor de dure Champagne?

 

Champagne mag alleen maar Champagne heten als het uit deze streek komt. En goede Champagnes zijn niet goedkoop.

 

De Franse Crémant wordt vergeleken met Champagne. Ondanks dat deze wijn op dezelfde manier gemaakt wordt, mag het geen Champagne heten. Crémant kan afkomstig zijn uit o.a. de Bordeaux, Bourgogne, Elzas of de Loire.

 

De Spaanse Cava is een bubbelwijn welke vooral in het zuidwesten van Barcelona (Catalonië) geproduceerd wordt. Hier komen de betaalbare Spaanse mousserende wijnen vandaan. Cava wordt gemaakt volgens de método tradicional, welke lijkt op het produceren van de Champagne.

 

De bekende Prosecco uit Italië is een stuk eenvoudiger mousserende wijn. Bij Prosecco wordt koolzuur in de tank toegevoegd waardoor deze wijn grove bubbels heeft. Het is wel een feestelijk en goedkoop alternatief voor Champagne.

Sekt is de Duitse naam voor mousserende wijnen. Deutscher Sekt wordt van druiven uit Duitse wijngaarden gemaakt. Verschillende druivenrassen kunnen gebruikt worden voor het maken van Sekt, maar de Riesling druif is het meest populair.

 

Fonkelwijn of vonkelwijn komt uit Zuid-Afrika. Vonkelwijn is Afrikaans voor mousserende wijn, waarin de belletjes vonkelen. Deze wijn wordt volgens de term “méthode cap classique” in Zuid-Afrika geproduceerd.

 

Naast de bekende bovengenoemde mousserende wijnen, produceren ook de wijnlanden uit de zogenaamde ‘Nieuwe Wereld’ lekkere bruisende wijnen.

 

Zoals je dus gelezen hebt, zijn er veel en goedkopere alternatieven voor Champagne.

 

En ik heb nog meer heerlijke en feestelijke Champagne cocktails voor je. Wat dacht je van deze Champagnecocktail met granaatappel?

 

 

Zo maak je de Sparkling Gold Champagne Cocktail: