Deze spinazie ananas smoothie is een verantwoord ontbijt om de dag mee te beginnen. Een goede kickstart van jouw werkdag. Snel te maken en makkelijk mee te nemen om eventueel onderweg op te drinken. Je kunt deze spinazie ananas smoothie natuurlijk ook maken als tussendoortje.

 

Smoothies

 

Ik ben gek op smoothies, daarom vind je heel veel verschillende smoothie en smoothiebowl recepten op de site. Smoothies zijn een fijne manier om een extra portie fruit en groente naar binnen te krijgen. Smoothies kan je maken van fruit, zoals bijvoorbeeld aardbeien, banaan, kiwi, mango en ananas, maar ook van groenten zoals spinazie, pompoen, avocado, wortel, etc. Als basis gebruik je (plantaardige) melk of yoghurt, kefir, kokoswater, vruchten- of groentesap.

 

Smoothies worden meestal koud gedronken, daarom drink ik ze meestal alleen als het wat warmer weer is. Als je bevroren fruit gebruikt, is de smoothie natuurlijk al lekker koud. Maar zo niet dan kan je ook nog wat ijsklontjes erdoor doen.
Je kunt smoothies nog zoeter maken door honing of agavesiroop erdoor te mixen.

 

Groene smoothie

 

Door de spinazie is het een mooie groene smoothie geworden. Nu ben ik niet zo gek op groene smoothies die alleen maar van groene groenten of groene poeders gemaakt worden, maar deze met de ananas en gember erbij vind ik wel lekker.
Spinazie zit bomvol met vitaminen, mineralen en antioxidanten. In spinazie zit vooral veel vitamine K en A. Alleen boerenkool bevat meer vitamine K. Deze vitamine is belangrijk voor de botopbouw.

 

Spinazie is een gezonde aanvulling in deze smoothie. Gebruik het rauw of neem de bevroren bladspinazie. Door het gebruik hiervan kom je aan je dagelijkse vitaminen en mineralen, zeker in combinatie met fruit of andere verse groenten. Begin je dag met deze smoothie en je kunt er weer even tegenaan.
Het fruit erin is lekker en bevat ook heel veel verschillende voedingsstoffen. En het is lekker zoet, waardoor je geen zoetstoffen hoeft toe te voegen.
Deze smoothie geeft jou daarom een heerlijke gezonde boost.

 

Tips:

 

Ik heb diepvries ananasblokjes gebruikt in de smoothie, je kunt natuurlijk ook een verse ananas kopen en die gebruiken.

Voor extra eiwitten heb ik proteïnepoeder in de smaak vanille gebruikt in de smoothie.

 

 

Recept Spinazie ananas smoothie: