Deze Vietnamese springrolls met groene asperges zijn niet moeilijk om ze te maken, alleen wat snijwerk. Vietnamese springrolls zijn de perfecte lichte en gezonde lentemaaltijd. Ze zijn gevuld met groene asperges, peultjes, surimi sticks, radijsjes, lente-uitjes, verse kruiden en een omelet en worden geserveerd met een heerlijke zoete chilisaus.
Wat zijn Vietnamese springrolls?
Vietnamese springrolls zijn rijstpapierrolletjes gevuld met verschillende groenten en eiwitten, waaronder garnalen of varkensvlees.
In tegenstelling tot Chinese loempia’s, die gefrituurd en knapperig zijn, worden Vietnamese loempia’s niet gekookt en vers geserveerd . Vietnamese springrolls zijn geweldig voor deze tijd van het jaar, wanneer het weer warmer wordt en ons lichaam begint te verlangen naar lichtere, gezondere maaltijden.
Maken
Het mooie aan dit recept is dat het makkelijk aan te passen is. Welke groenten er ook in het seizoen zijn, voel je vrij om ze te gebruiken!
Vandaag voeg ik groene asperges toe. Maar in plaats hiervan kan je heel veel soorten groenten gebruiken. Zorg ervoor dat hardere groenten zoals wortels, komkommer en rode kool dun gesneden zijn, zodat je ze makkelijker kunt oprollen.
Dompel een vel rijstpapier een paar seconden in warm water en leg het vervolgens op het aanrecht (of op een snijplank als u een betegeld aanrechtblad hebt).
Leg de ingrediënten aan één kant neer en begin met rollen.
Wanneer je ongeveer 2/3 van het deeg hebt opgerold, leg je er een surimi stick op en rol je het verder op.
Snijd ze doormidden, serveer ze met de dipsaus en geniet ervan!
Je zult op de foto’s zien dat ik de uiteinden niet heb ingestopt toen ik ze inpakte, maar dat is helemaal aan jou. Als je de uiteinden liever instopt, ga je gang. Ik vind het persoonlijk lekker als de asperges uit de uiteinden bungelen en de langere loempia’s geven me een extra dip in de saus. Altijd goed!
Tips:
- Wil je de zoete chilisaus zelf maken? Dan vind je hier* het recept.
- Probeer ook eens deze Springrolls met garnalen en pindasaus of deze mooie Rode spring rolls.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Springrolls met groene asperges:
Ingrediënten
- 12 rijstvellen
- 24 groene asperges
- 100 gram peultjes
- 12 surimi sticks
- 12 radijsjes
- 2 lente-uitjes
- verse munt en koriander
Omelet
- 2 eieren
- 2 el sojasaus
- 1 el oestersaus
- zonnebloem olie
Erbij
- zoete chilisaus*
Instructies
- Omelet: klopt de eieren los met de sojasaus en oestersaus en bak dit in een pan met wat zonnebloemolie. Laat op een bord glijden en afkoelen. Snijd dan in 12 repen.
- Schil de groene asperges en blancheer ze samen met de peultjes, giet dan af en laat afkoelen.
- Snijd de lente-ui in dunne repen en de radijsjes in hele dunne plakjes. Leg alles op verschillende borden of schaaltjes klaar.
- Leg een natte theedoek op het aanrechtblad. Zet een grote platte schaal met warm water klaar en dompel hier 1 rijstvel in tot het enigszins zacht wordt (1-2 sec.).
- Leg dit vel dan op de natte theedoek en schik hier 1 surimi stick en 2 asperges en de rest van de groentes.
- Snijd de rolletjes mooie recht af en leg de rolletjes op een bord of schaal en serveer met de zoete chilisaus.
- Je kunt de rolletjes van te voren maken, maar bewaar ze in de koelkast tussen natte theedoeken om uitdrogen te voorkomen.