Ik mocht een potje Vijgen Chutney Mosterd van het merk van TON ontvangen. Natuurlijk heerlijk bij een blokje kaas, maar ik wilde er iets leuks mee doen. Het zijn deze heerlijke Spruitjes met spekjes, vijgen en mosterd geroosterd in de oven geworden.

 

Mosterd*

 

Ik ben gek op mosterd, maar hubbie hield er niet zo van. Maar tegenwoordig is hij er gek op en dipt hij zelfs bitterballen in de mosterd. Tja niets zo veranderlijk als een man (haha). Deze mosterd is een lekkere mosterd met de smaak van vijgen.
Een duurzaam bereide mosterd gemaakt van pure ingrediënten. Een echte mosterd voor de liefhebber. De mosterd is te koop bij delicatessenwinkels, mocht je deze mosterd niet kunnen vinden gebruik dan een Dijon mosterd en iets meer honing.

 

Spruitjes

 

Je houdt ervan of niet, maar spruitjes kunnen echt heel erg lekker zijn. Manlief hield ook niet van spruitjes, totdat ik ze op deze manier klaar maakte. Nu vind hij spruitjes heerlijk. Het zoete van de vijgen en het pittige van de mosterd gaan heel goed samen met het iets bittere van de spruiten, op deze manier maak je spruitjes echt heerlijk en feestelijk.
Misschien dat jouw kinderen het zelfs lekker vinden zo.
En ik heb nog veel meer zalige spruitjes recepten op de site staan. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Paarse spruitjes curry stamppot (kan natuurlijk ook gemaakt worden met groene spruitjes) of deze bijzondere Geroosterde spruitjes met pomelo. Probeer ze gewoon!

 

Tips:

 

Als ik spruitjes rooster in de oven, kook ik ze altijd van te voren. Dan weet je zeker dat ze zacht worden in de oven en niet keihard blijven.
Je kunt ruim van te voren de spruitjes al schoonmaken en koken, zodat je ze op de avond zelf alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven.
Als je geen oven hebt, kan je de spruitjes ook in een pan bakken.
Gebruik wel lekkere zachte gedroogde vijgen**, ik koop ze meestal bij de Lidl.

 

 

Recept Spruitjes met spekjes, vijgen en mosterd: