Dit is al een heel oud recept van mij, maar ik kwam erachter dat het niet eens op de site stond. Het is zo’n lekkere stamppot, die wil ik jullie niet onthouden. Ik heb met deze Stamppot zoete aardappelen en maïs met garnalen ook ooit eens meegedaan met een kookwedstrijd met van blad Smulweb . Helaas niet gewonnen, maar voor mij blijft dit een winnend gerecht.

 

Zoete aardappelen

 

Een stamppot met zoete aardappelen heeft toch iets bijzonders vind ik. Omdat het nogal zoet is, moet je er wel wat stevige en pittige smaken tegenaan gooien. Daar is het spek, rode pepertje en de specerijen een goede tegenhanger.
Als je zoete aardappelen kookt, worden ze nogal ‘nat’. Het beste kan je ze daarom stomen of je gaart ze met schil en al in de magnetron of oven. De oven duurt natuurlijk een stuk langer dan de magnetron. Maar hierdoor krijgt je wel een mooie droge aardappel, die geen natte puree geeft.

 

Stamppot

 

Natuurlijk vind ik een ouderwetse Hollandse stamppot op z’n tijd ook erg lekker, maar ik vind het ook erg leuk om te varieren en te experimenteren met stamppotjes. Zo is een boerenkool stamppot met zoete aardappel ook erg lekker. Of wat dacht je van een Paarse spruitjes stamppot met curry? Een Rode bietenstamppot met mierikswortel en dille is ook zo’n lekkere combi. En niet alleen ’s winters eten wij stamppot, zomers is deze Roodbaarsfilet met venkelstamppotje en zeekraal erg lekker of in de lente dit Voorjaarsstamppotje met raapstelen en groene asperges. Zo zie je maar hoe je kunt variëren met gestampte aardappelen en groenten. Zoek ze maar eens op onder stamppot op mijn site.
Ben jij ook zo gek op stamppot en maak je altijd hetzelfde of vind jij het ook leuk om eens iets anders te proberen?

 

 

Recept Stamppotje zoete aardappelen en maïs met garnalen: