Stokbroodje Salami met Primosale Kaas

Op onze trip naar Ootmarsum hebben we de Buffelo Farm Twente bezocht. Hier mochten we de buffels aanschouwen en hoe de lekkere kazen daar door echte Italiaanse ambachtelijke kaasmakers bereid worden. Van de eigenaresse kregen we heerlijke kaasjes mee. Uiteraard ga ik daar wat lekkers mee bereiden. In het ‘kaaspakket’ zat een primosale verse buffelkaas. Primosale of primo sale is een vers kaasje wat niet gerijpt wordt maar alleen maar geperst en gezouten wordt. Het is een mild en romig kaasje en daarom heb ik het met de stevige smaken van salami en rode pesto gecombineerd. Het is een stokbroodje salami met primosale kaas geworden.

 

Lees hier meer over de Buffelo Farm Twente.

Stokbroodje salami met primosale kaas. Bij de Buffalo Farm Twente kreeg ik lekkere kaasjes mee naar huis. Daar maak ik natuurlijk iets lekkers mee.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch
Keuken Italiaans
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 1 stokbrood
  • 2 el rode pesto
  • 1 handvol rucola
  • 60 gr salami
  • 3 tomaten
  • 120 gr primosale
  • een paar basilicumblaadjes

Instructies
 

  • Bak het stokbrood eventueel af in de oven. Snijd het dan doormidden en besmeer het met de rode pesto.
  • Beleg het brood met de rucola blaadjes en hierop de salami. Snijd de tomaten in dunne plakjes en leg die op de salami.
  • Snijd de primosale kaas in dunne plakken en leg dit op de tomaten. Verdeel de basilicumblaadjes op de kaas en snijd het brood in stukken.
  • Serveer direct.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating