In plaats van de stoofpeertjes als bijgerecht bij een hoofdgerecht te serveren, kan je er ook een heerlijk dessert van maken. Deze stoofpeertjes met mascarponemousse zijn een mooi en gemakkelijk dessert. Voor gepocheerde peren zijn er geen speciale vaardigheden, pannen of ingrediënten vereist, alleen fruit, wijn en warme specerijen! Bovendien smaken ze de volgende dag nog lekkerder, waardoor dit een ideaal dessert is om vooraf te maken.
Gepocheerde peren zijn een elegant, mooi dessert en vormen een mooi middelpunt voor uw feesttafel. Het beste gedeelte? Ze zijn zo gemakkelijk te maken!

Stoofpeertjes met mascarponemousse

 

Stoofperen

 

Als je nog nooit stoofpeertjes gemaakt hebt, staat je een echte traktatie te wachten. Ik ben dol op dit recept voor stoofperen, omdat het lijkt alsof ik uren in de keuken heb gestaan en het nauwelijks moeite kost om dit te maken! Ik stoof de peren eenvoudig in rode wijn, met rietsuiker, kaneel, kruidnagels, steranijs, verse gember en de schil van hele sinaasappel erin.

 

Soms wil ik een eenvoudig dessert zonder teveel werk ervan te maken. Stoofperen zijn het eenpanswonder van een mooi en lekker dessertrecept. En wie heeft er geen behoefte aan een eenvoudig te maken, adembenemend dessert voor de feestdagen?

 

Om peren te stoven kan je rode of witte wijn gebruiken en de peren geschild en heel, gehalveerd of in kwarten zachtjes stoven. Om de smaken van het kookvocht te concentreren, kook je het vocht in tot het zo dik is als siroop.
Je kunt elk formaat stoofpeer pocheren, maar ik geef de voorkeur aan kleinere. Houd er rekening mee dat grotere peren iets langer nodig hebben.

 

En van deze peertjes kan je ook weer een zalige Pavlova krans met stoofpeertjes of een Chocoladetaartje met stoofpeertjes van maken.

 

Niet-alcoholische optie

 

Als je niet met alcohol wilt koken, kan je een alcoholvrije wijn. De meeste goed gevulde supermarkten hebben een paar alcoholvrije wijnopties beschikbaar.
Je kunt in plaats van wijn ook bessensap, perensap, cranberrysap of druivensap gebruiken.

 

Mascarpone mousse

 

Deze mascarponemousse is voor liefhebbers van mascarpone! En het is ook nog eens supermakkelijk te maken. Met slechts een paar slagen van een garde krijg je een luxueus dessert.

 

Tips:

 

Gieser Wildeman is een goede keuze stoofpeer.

Rode wijn: ik gebruikte een Pinot Noir, maar een Shiraz, Merlot of een fruitige huiswijn zal ook werken.

Je kunt gepocheerde peren warm, warm of koud serveren. Ik maak ze meestal de avond voordat ik ze wil serveren, omdat ze de volgende dag nog lekkerder zijn.

In plaats van mascarpone kan je ook Griekse yoghurt gebruiken om het wat minder vet te maken.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Stoofpeertjes met mascarponemousse: