Stoofperenijs met een stoofpeertje en kletskop

Dit stoofperenijs met een stoofpeertje en kletskop is zo lekker en eigenlijk helemaal niet moeilijk te maken. Je moet wel zelf stoofpeertjes maken en dit vergt even tijd, maar ja dan kan je ook wel een heel bijzonder en feestelijk dessert maken voor bijvoorbeeld de Kerstdagen.

 

Allereerst maak je stoofpeertjes voordat je dit ijs gaat maken. Daarna kook je het kookvocht van de stoofpeertjes zodanig in tot er een siroop* ontstaat.
Deze siroop ga je gebruiken voor het maken van het ijs.
Ik heb het ijsmengsel in een siliconen muffinvorm gedaan, dan kan je het ijs er makkelijk uit halen en heb je de perfecte porties per persoon.

 

Stoofpeertjes

 

Hoe je die mooie rode stoofpeertjes kunt bereiden, kan je hier vinden.

Stoofperenijs met een stoofpeertje en kletskop. Dit is een ontzettend lekker en feestelijk nagerecht, maar het bijvoorbeeld met de Kerstdagen.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 6 uur 10 minuten
Gang Kerst, Nagerechten
Keuken Nederlands
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 500 ml slagroom
  • 1 blikje (397 gr) gecondenseerde melk
  • 1 tl kaneel
  • 1 mandarijn, rasp ervan
  • 100 ml stoofpeertjes siroop
  • kletskoppen

Instructies
 

  • Klop de slagroom op samen met de gecondenseerde melk en kaneel.
  • Voeg dan de mandarijnrasp erbij en meng dit. Giet dan de siroop* erin en meng dit zodanig voorzichtig zodat er een 'marmereffect' ontstaat.
  • Giet het in een afsluitbare bak of vormpjes en zet minimaal 5 uur in de vriezer.
  • Haal het ijs ongeveer 10 minuten voor het serveren uit de vriezer.
  • Serveer het ijs met een (warm) stoofpeertje en een kletskop.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating