Morgen is het zondag en dan vind ik het heerlijk om samen een speciaal ontbijtje te nuttigen. Ik had nog een pot Lindahls Kvarg stracciatella in de koelkast liggen en dacht dat ik hiervan wel iets anders en iets lekkers kon maken. Nou het is dit Stracciatella kwark taartje geworden en dat is een heerlijke zondagmorgen verwenontbijtje, nietwaar?
De bodem
De bodem heb ik gemaakt van zelfgemaakt granola. Ik had nog een pot van deze heerlijke Mokka granola met cacao nibs* en dat is een perfecte combi met deze kwark. Je hoeft de granola alleen maar met dadels te mixen in een keukenmachine en de bodem is klaar.
De kwark heeft genoeg smaak van zichzelf, je hoeft het alleen maar met gelatine te mengen. Om het toch nog wat luxer te maken heb ik voor het serveren nog wat pure chocolade erover geraspt.
Met dit verwen ontbijttaartje begint je zondag al goed toch?
Tips:
- Maak dit taartje de dag ervoor. Dan hoef je ze ’s morgens alleen nog maar de chocolade erover te raspen en klaar is jouw verwenontbijt. In plaats van deze Stracciatella kwark, kan je natuurlijk een andere kwark, dikke yoghurt of Skyr gebruiken.
- Dit taartje is niet alleen heel erg lekker als ontbijt, maar kan je natuurlijk ook als gebakje serveren.
- Ik heb voor dit taartje steekringen van 9 centimeter doorsnee gebruikt.
- En nog zo’n heerlijk verwenontbijtje met kwark zijn deze Luchtige kwarkpannenkoeken met frambozensaus. Probeer die ook eens.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Stracciatella kwark taartje:
Ingrediënten
Bodem
- 45 gr granola*
- 50 gr zachte gedroogde vijgen
Vulling
- 375 ml Stracciatella kwark
- 1,5 gelatineblaadje
Topping
- geraspte pure chocolade
Instructies
- Vet de binnenkant van de steekringen in met een beetje neutrale olie. Leg twee stukken dubbelgevouwen huishoudfolie op het aanrecht en zet de steekringen hierop.
- Omwikkel de steekringen strak in de folie maar laat de bovenkant open. Week de gelatineblaadjes in een pannetje met een klein beetje (2-3 eetlepels) koud water.
- Doe de granola en de vijgen in je keukenmachine en hak dit fijn.
- Verdeel dit mengsel over de twee steekringen en druk het goed aan met de bolle kant van een (natte) lepel.
- Verwarm het pannetje met de gelatineblaadjes en een heel klein beetje water totdat de gelatine is opgelost.
- Meng dit dan goed door de kwark. Lepel de kwark in de steekringen op de granola bodem en zet ze de hele nacht in de koelkast om op te stijven.
- De volgende morgen verwijder je het plastic folie, zet je het taartje op een schoteltje of bordje en trek je voorzichtig de ring omhoog.
- Schaaf nog wat pure chocolade erover en smullen maar!