Ik had voor een goed doel 2 pakjes stroopwafels gekocht. Manlief had al een pakje verorbert, maar met de andere stroopwafels wilde ik iets lekkers maken voor ons bezoek. Het zijn deze heerlijke stroopwafel muffins geworden. Ik ben niet zo van het bakken, maar muffins vind ik erg makkelijk om te maken. Daarom zijn het muffins geworden.

 

Toen ik dit idee had om ze te maken, zag ik ook nog een pot stroopwafelpasta in een winkel liggen, dus toch ook maar een topping erop gemaakt. En ik had nog een flesje karamelsiroop in huis, dus dat ook maar gebruikt als extra smaakmaker.
Omdat er stukjes stroopwafel verwerkt zitten in het beslag, bakken de muffins sneller. Dus let daar even op. Check na 20 minuten (of zelfs 18 minuten) al met een satéstokje of de muffins gaar zijn. Als het stokje er droog uit komt, dan zijn ze gaar en kunnen ze uit de oven gehaald worden.

 

Muffins

 

Zoals ik al schreef, wil ik me nog wel eens wagen aan het bakken van muffins. Vooral omdat dit beslag niet zo nauwkeurig afgemeten moet worden. Deze Chocolade banaan muffins zijn ook een verwennerij, probeer ze eens!