Mijn guilty pleasure is stroopwafelijs. Nu had ik nog vier stroopwafels over van deze stroopwafel muffins. Die lagen al een tijdje naar mij te lonken op het aanrecht. Was ook zeer verbaasd dat hubbie ze nog niet verorberd had. In het weekend maak ik altijd een toetje en toen ik mij afvroeg wat ik zou maken dit weekend, zag ik ineens de stroopwafels liggen. Waarom niet zelf dit goddelijke ijs maken in een mooie ijscoupe?

Stroopwafelijs

 

Nu heb ik een receptje voor ijs, wat ik regelmatig gebruik. Voor dit ijs heb je geen ijsmachine nodig en het is ook nog eens heel makkelijk te maken. Je kunt van het basisrecept slagroom en gecondenseerde melk, heel veel verschillende soorten ijs maken. Omdat ik bang was dat de stukjes stroopwafel in het ijs te hard zouden worden in de vriezer, heb ik ze even gemengd door warme gecondenseerde melk zodat ze iets konden ‘weken’ en zachter worden. Voor extra smaak nog een heerlijke karamel likeur toegevoegd. Het voordeel van drank mengen door dit ijs, is dat het ijs wat zachter wordt en niet zo keihard uit de vriezer komt. Probeer dit zalige ijs eens en je koopt die nooit meer uit de winkel.

 

Karamel

 

Ik ben gek op de smaak karamel. En van die heerlijke karamellikeur heb ik ook nog een zondige Karamel milkshake gemaakt. Probeer die ook eens!