Zoals je kunt lezen in mijn blog Ontbijt je wel?, is een goed ontbijt heel erg belangrijk. Maar heel veel Nederlanders hebben ’s morgen zoveel haast, dat het ontbijten erbij inschiet. En dat is ontzettend jammer, want dagelijks ontbijten is goed voor je gezondheid en energieniveau. Neem jouw ontbijtgewoontes eens onder de loep …. waarom ontbijt je niet? Het hoeft niet altijd een boterham te zijn, maar geniet vooral zomers van al het lekkere verse fruit wat beschikbaar is. Kiwi is de gezonde start van jouw dag. De Zespri SunGold kiwi is een van de meest voedzame vruchten, het is daarbij caloriearm en zit boordevol met vitamine C. Probeer eens deze heerlijke SunGold kiwi smoothie bowl.

Het ontbijt is eigenlijk de belangrijke maaltijd van de dag. Er wordt niet voor niets gezegd: ‘ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar’.
Als je goed ontbeten hebt, heb je overdag minder last van hongergevoel, waardoor je zou kunnen gaan snaaien. En daarom is ontbijten goed voor je gewicht en je hebt veel meer energie en/of geen concentratiedipjes.

Nu is het natuurlijk wel noodzaak dat je een gezond en voedzaam ontbijt nuttigt en hier ook de tijd voor neemt. Misschien heb je nu wel vakantie en heb je alle tijd om (buiten) te genieten van een ontbijtje. Probeer diverse ontbijtjes uit en wellicht kan je de meesten ’s avonds bereiden, zodat de volgende morgen een lekker maaltje staat te lonken naar je. Maak hier een routine van zodat als je weer aan het werk gaat, het ontbijten een dagelijkse gewoonte geworden is.

Met name nu in de zomer kan je jouw creativiteit loslaten op het fruit, Maak ’s avonds een lekkere fruitsalade of smoothie klaar en zet deze in de koelkast. Fruit is goed voor je, het zit vol met vitamines, mineralen en voedingsvezels en er zitten weinig calorieën in. Vooral gele kiwi’s zijn een lekkere zoete en super gezonde manier om jouw dag te starten. De Zespri SunGold kiwi bevat genoeg vitamine C voor de hele dag. Tevens helpt deze kiwi jouw bloedsuikerspiegel stabiel te houden, waardoor je geen hongergevoel zult krijgen.
Voeg de gele kiwi toe aan een smoothie, yoghurt, fruitsalade of eet hem zo.
Probeer eens deze heerlijke SunGold kiwi smoothie bowl.

Variatie is het toverwoord; eet niet elke ochtend hetzelfde maar varieer in eiwitten, koolhydraten en vezels.