Ik bereid gerechten uit heel veel keukens, maar Surinaams koken is er nog nooit van gekomen. Waarom weet ik niet, want ik sta open voor allerlei gerechten die ik nog niet ken.
Toen kwam het gerecht Surinaamse Telo met Bakkeljauw voorbij en ja dat wilde ik wel eens proberen. Mijn groenteman op de markt vroeg al diverse keren moet je die cassave niet eens proberen, maar toen had ik nog geen idee wat ik ermee moest doen. Tot nu. Telo wordt gemaakt van cassave en Bakkeljauw is gezouten en gedroogde kabeljauw. En laten ze die nou hebben bij mij lokale super (AH).
Dus geen excuses meer … aan de slag met een Surinaams gerecht. De Madame Jeanette die er in gebruikt wordt, vinden wij iets te heftig dus het is een Spaanse peper geworden.
Joline
januari 19, 2021 @ 6:00 pm
Bedankt voor de superduidelijke uitleg voor het maken van dit Surinaamse recept. Het is mij toch nog best aardig gelukt. Het voorspoelen en koken van de vis helpt goed!
En handig dat je het hier kan afvinken als je iets hebt gedaan.
Hanneke de Jonge
januari 20, 2021 @ 10:03 am
Beste Joline,
Dankjewel, vind dit ontzettend leuk om te vernemen.
En wat fijn dat het goed geluk is.
Diana
maart 31, 2021 @ 3:31 pm
Beste mensen in telo en bakkeljauw hoort adjuma is lekkerder dan rode peper,je kan het er heel in doen wanneer je de bakjeljauw maakt en als je het goed in de gaten houd zodat hij niet openspringt en de Admins erop tijd uit haalt is de bakjeljauw lekkerder. Je hoeft pepers niet speciaal te snijden en of van pitjes te ontdoen om de smaak ervan te krijgen.
Hanneke de Jonge
april 1, 2021 @ 10:16 am
Hoi Diana, je hebt helemaal gelijk. Alleen kan niet iedereen de adjuma vinden in een winkel, dus daarom de rode peper.