Een ware TikTok sensatie momenteel is de taco met smash burger. Ik heb er mijn variatie op gemaakt, namelijk deze pittige en knapperige taco burger met salsa. De salsa heb ik gemaakt van ananas, maïs, rode peper en koriander, maar je kunt ook een andere salsa erbij maken. Wat jij maar lekker vindt. Dit is het ultieme recept voor de superlekkere taco burger, de perfecte combinatie van een knapperige taco en de sappige smash burger.

 

Taco burger

 

Een taco burger is een lekkere smash burger in een krokant gebakken tortilla. Het is de perfecte combinatie van twee geweldige streetfood klassiekers. Super simpel en supersnel te bereiden! De combinatie van pittig, fris, knapperig, zoet en zout doet het altijd goed. Daarom is deze taco burger met salsa zo populair.

 

In de taco wordt de smash burger meegebakken. De smash burger is niet anders dan een bal gehakt die op de grill platgedrukt wordt met een spatel. Doordat het vlees wordt platgedrukt
Komt het direct in aanraking met de hitte en krijg je een snelle en gelijkmatige garing van de burger. Het creëert tevens een lekkere knapperig korst en een sappige burger.

 

De taco burger is de best of both worlds, een knapperige taco met lekker knapperig vlees erin. Een eenvoudige maar heerlijke combinatie. Ik heb het gehakt nog op smaak gebracht met oude geraspte kaas en barbecuekruiden. Ook wordt er vaak een plak cheddar op het gehakt gelegd als het gehakt al gebakken is.

 

Leg het gehakt in een dunne laag op de tortilla en bedek tot aan de rand van de tortilla.
Het gehakt zal inkrimpen tijdens het bakken. Doe er niet te veel gehakt op, je moet de taco nog kunnen dubbelvouwen en vullen (zie foto’s gallery).

 

Vulling

 

Ik heb een eenvoudige salsa gemaakt van ananas, maïskorrel, lente-ui, rode peper en koriander. Je kunt hier ook nog paprika en/of komkommer aan toevoegen.
Deze geroosterde pittige tomaten salsa of een simpele tomatensalsa zal er ook lekker bij zijn.

 

Tip:

 

Als pittige saus* heb ik een Sriracha mayonaise gebruikt.

 

 

Recept Taco burger met salsa: