Ik mocht van het Nederlands Asperge Centrum een heerlijk pakket met kneiterverse AA-kwaliteit asperges, een pakje Lurpak boter en een heerlijke fles Nieuw-Zeelandse sauvignon blanc van Jeffrey’s Bay ontvangen. Hiermee heb ik al deze heerlijke Asperges met ham, ei en botersaus van gemaakt en vandaag deze bijzondere taco met gefrituurde asperges. Een Mexicaans geïnspireerd gerecht mét asperges!
Deze taco’s zijn eenvoudig en snel te maken en smaken erg vers. Ze zijn licht genoeg om op een warme lentedag te eten, maar lekker warm om te bevredigen als het nog steeds een beetje koel is.

 

Taco’s

 

Ik hou van taco’s en wraps. Meestal gebruik ik niet die knapperige taco’s die je in de supermarkt kan kopen. Hoewel ze een lekkere crunch hebben, vallen na een hap al uit elkaar. Dus ik maak zelf taco’s door de echte maïstortilla of de kleine tortilla’s (de zogenaamde cordita’s) te gebruiken. Deze even in de pan of oven bakken, dubbelvouwen en dan lekker vullen.
Je kunt deze vulling natuurlijk ook maken in een wrap.

Taco met gefrituurde asperges

 

Asperges

 

De asperges zijn de ster van deze taco’s. Het is zo’n onverwacht heerlijke manier om een van mijn favoriete groenten aller tijden te eten en wie houdt er niet van een lekkere taco? Deze taco’s zijn hartig, knapperig, pittig, fris en bevredigend. Ik hoop dat je ze eens probeert!

 

Asperges zijn eigenlijk de jonge scheuten van een kleine struik, geoogst voordat het vruchtvlees houtachtig wordt.
Asperges zijn eenvoudig klaar te maken. Veel mensen bereiden het witte goud op een traditionele wijze. Helemaal niks mis mee, maar ik varieer ook graag met aspergerecepten.

 

Omdat de asperges rechtstreeks uit Limburg geleverd werden, zijn ze supervers. Ik heb ze daarom niet eerst geblancheerd voordat ik ze ging frituren. Zo blijft de aspergesmaak goed aanwezig in deze taco’s en hebben ze nog een lekkere bite.
En als je dunne of groene asperges hebt, hoef je ze ook zeker niet van tevoren te blancheren.

 

Tips:

 

Panko is grof Japans paneermeel, dit vind je in de Aziatische afdeling van de supermarkt.

Ik heb een pittige chipotlesaus gebruikt om de saus aan te maken.

Erbij dronk ik deze heerlijke sauvignon blanc van Jeffrey’s Bay uit Nieuw-Zeeland.
De wijn heeft een zeer uitbundige geur van tropische vruchten en citrus. Het is een droge, frisse en rijke smaak met een fruitige afdronk die nadrukkelijk aanwezig is.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Taco met gefrituurde asperges: