Ik heb een heerlijk vegetarisch gerecht voor jullie. Deze tacos met pulled oesterzwammen zijn een zalig alternatief voor tacos met pulled pork. De smaken van Mexico in een kleine wrap die je eet als een taco. Als je in Mexico een vegetarische taco bestelt, krijg je meestal een taco de champiñon, oftewel een taco met paddenstoelen.

 

Oesterzwammen

 

De oesterzwam is perfect om uit elkaar te trekken en hiervan pulled paddenstoelen van te maken. Het vegetarische en vegan alternatief voor pulled pork. Vooral omdat deze paddenstoelen een vleesachtige structuur hebben. En als je ze krokant bakt en daarna nog in de barbecuesaus laat sudderen, heb je een heerlijk alternatief voor vlees.
In mijn blog over paddenstoelen, lees je nog veel meer over welke soorten er zijn en wat je ervan kunt maken.

 

Ben jij ook zo gek op oesterzwammen? Dan heb ik nog meer lekkere vegetarische recepten met deze paddenstoel voor jou, zoals:

 

Patatje met oesterzwammen gyros
Frittata met oesterzwammen
Platbrood met oesterzwammen
Bietjes salade met oesterzwammen
Gnocchi met oesterzwammen en mozzarella
Najaarssalade met oesterzwammen, blauwe kaas en spekjes
Pasta met herfstknolletjes, spinazie en oesterzwammen
Pitabroodje met gyros oesterzwammen

 

Corditas*

 

Ik heb corditas gebruikt voor dit recept. Dit zijn kleine wraps gemaakt van bloem. Ik vond ze bij de AH, weet niet of andere supermarkten deze kleine wraps ook verkopen. Je kunt ook die kleine echte maïs tortilla’s kopen als je die vinden kunt. Bak ze even om en om in een droge koekenpan en vouw ze dan dubbel, zodat je ze kunt eten als een taco.
Mocht je geen van beide kunnen vinden, maak dit gerecht dan in een wrap of in die krokante tacos die in de supermarkten liggen. Ik vind die alleen wat lastig eten, omdat ze in stukken breken als je er een hap van neemt.

 

 

Recept Tacos met pulled oesterzwammen: