Ik heb een heerlijk vegetarisch gerecht voor jullie. Deze tacos met pulled oesterzwammen zijn een zalig alternatief voor tacos met pulled pork. De smaken van Mexico in een kleine wrap die je eet als een taco. Als je in Mexico een vegetarische taco bestelt, krijg je meestal een taco de champiñon, oftewel een taco met paddenstoelen.
Oesterzwammen
De oesterzwam is perfect om uit elkaar te trekken en hiervan pulled paddenstoelen van te maken. Het vegetarische en vegan alternatief voor pulled pork. Vooral omdat deze paddenstoelen een vleesachtige structuur hebben. En als je ze krokant bakt en daarna nog in de barbecuesaus laat sudderen, heb je een heerlijk alternatief voor vlees.
In mijn blog over paddenstoelen, lees je nog veel meer over welke soorten er zijn en wat je ervan kunt maken.
Ben jij ook zo gek op oesterzwammen? Dan heb ik nog meer lekkere vegetarische recepten met deze paddenstoel voor jou, zoals:
Patatje met oesterzwammen gyros
Frittata met oesterzwammen
Platbrood met oesterzwammen
Bietjes salade met oesterzwammen
Gnocchi met oesterzwammen en mozzarella
Najaarssalade met oesterzwammen, blauwe kaas en spekjes
Pasta met herfstknolletjes, spinazie en oesterzwammen
Pitabroodje met gyros oesterzwammen
Corditas*
Ik heb corditas gebruikt voor dit recept. Dit zijn kleine wraps gemaakt van bloem. Ik vond ze bij de AH, weet niet of andere supermarkten deze kleine wraps ook verkopen. Je kunt ook die kleine echte maïs tortilla’s kopen als je die vinden kunt. Bak ze even om en om in een droge koekenpan en vouw ze dan dubbel, zodat je ze kunt eten als een taco.
Mocht je geen van beide kunnen vinden, maak dit gerecht dan in een wrap of in die krokante tacos die in de supermarkten liggen. Ik vind die alleen wat lastig eten, omdat ze in stukken breken als je er een hap van neemt.
Recept Tacos met pulled oesterzwammen:
Ingrediënten
- 400 gr oesterzwammen
- 2 el olijfolie
- 1 el Picadillo kruiden
- 3-4 el barbecuesaus
- zout
- 8 corditas*
- 2 lente-uien
- 75 gr cherrytomaatjes
- 1 avocado
- 6 radijsjes
- 1 bosje koriander
- 125 ml zure room
- ½ tl tabasco
- zout
Instructies
- Borstel de oesterzwammen schoon, snijd de harde uiteinden eraf en trek ze met je handen uit elkaar in dunne reepjes.
- Snijd de lente-uien in dunne ringen, de tomaten en avocado in kleine blokjes, de radijsjes in dunne plakjes en de hak korianderblaadjes fijn.
- Saus: meng de zure room met zoveel tabasco als jij lekker vindt en breng op smaak met een beetje saus.
- Verhit de olie in een grote bakpan en bak hierin de oesterzwamreepjes samen met de knoflook tot de paddenstoelen krokant en bruin zijn.
- Doe dit eventueel in gedeeltes als de pan niet groot genoeg is. Bestrooi de reepjes tijdens het bakken met de gerookte paprikapoeder en zout en voeg de barbecuesaus toe.
- Bak de kleine tortilla’s in de oven of in een bakpan. Vouw ze dan dubbel en vul ze met een lepel pulled oesterzwam en top ze af met de rest van de ingrediënten.
- Serveer direct met de saus apart.