Als je gek op vis bent, heb ik een heerlijk recept voor je. We gaan op de Mexicaanse toer met deze taco’s met vis en guacamole. Daarbij natuurlijk ook nog een lekkere salsa gemaakt van maïs, tomaatjes, Jalapeño peper en koriander. Vul de taco’s hiermee en smullen maar!

 

Taco’s

 

Taco’s zijn dubbelgevouwen maïstortilla’s die dan gevuld worden. Wij kennen waarschijnlijk alleen maar de harde krokante taco’s, maar in Mexico zijn de taco’s meestal zacht. En de taco’s worden altijd gemaakt van maïs. Ook die kan je moeilijk vinden in ons landje, maar toen ik ze eens zag liggen bij de AH heb ik gelijk een paar pakjes meegenomen. Die kleine tortilla’s waar je taco’s van kunt maken smaken zo anders dan de tortilla’s die van bloem gemaakt worden. Ze hebben veel meer smaak en bite dan de zachte bloemtortilla’s. Dus mocht je deze kunnen vinden, koop ze dan snel.

 

Vis

 

Ik had lekker veel vis bij Freshly Fish gekocht en daarbij zaten ook twee roodbaarsfilets. Deze roodbaarsfilets hebben veel smaak en kunnen daarom wel wat Mexicaanse pit aan. Maar je kunt ook een andere soort visfilets voor dit recept gebruiken.
De roodbaars is in tegenstelling tot zijn naam, meer oranje dan rood van kleur. De roodbaars leeft in de koude wateren van de Atlantische Oceaan bij Noorwegen en IJsland. Deze vis wordt ook wel een schorpioen genoemd, dat zijn giftige stekels je behoorlijk kunnen verwonden. Maar gefileerd kunnen ze geen kwaad, dus daar hoef je niet bang voor te zijn.

 

Bereiding: Roodbaars kan je bakken in een pan of op een grillpan of de barbecue. Bak de filets in ongeveer 5-7 minuten gaar. Verhit hiervoor olie in een antiaanbakpan en bak hierin de visfilets gaar in ongeveer 5-7 minuten.
Probeer ook eens deze heerlijke Roodbaarsfilet met venkelstamppotje en zeekraal.

 

Guacamole*

 

Natuurlijk maak je de guacamole zelf, dit is echt niet moeilijk. Het is vooral belangrijk dat je goede rijpe en groene avocado’s hiervoor gebruikt. Als je zeker wilt hebben dat je de juiste te pakken hebt, kan je het beste de eetrijpe avocado’s kopen. Dan heb je de meeste kans dat ze rijp zijn en mooi groen in plaats van bruin.
Daarnaast heb je nog een limoen, lente-ui, rode of Jalapeño peper, knoflook en verse koriander voor nodig. Bereid het pas vlak voordat je het gaat eten, anders wordt de guacamole bruin.

Hier vind je het recept voor de guacamole.

Tip:

 

Ik heb er nog een sausje bij geserveerd van 3 el Griekse yoghurt met 1 tl Sriracha.

 

Recept Taco’s met vis en guacamole: