Ik had nog een pot tapiocakorrels staan en heb die weer eens uit de kast getrokken en deze heerlijke tapiocapudding met aardbeien van gemaakt. Wij hebben het als ontbijt gegeten, maar het is ook lekker als tussendoortje of zelfs als nagerecht. Omdat de Hollandse aardbeien nu in het seizoen zijn, heb ik deze gebruikt. Je kunt dit natuurlijk vervangen door elk soort vers fruit wat jij lekker vindt.

 

Tapioca

 

Wat is tapioca? Het zijn parelvormige balletjes gemaakt van tapiocameel. Tapiocameel wordt gemaakt van de cassavewortel. Cassave is glutenvrij, wat heel fijn is als je een glutenallergie hebt. Tapioca is er in diverse soorten, maten en kleuren. Het wordt vooral in de Aziatische keuken gebruikt, je kent het misschien wel van de bekende ‘bubble tea’. Maar je kunt het ook gebruiken om heerlijke toetjes te maken, zoals deze heerlijke Tapiocapudding met mandarijn of Tapiocapudding met karamel.
Ik heb deze tapiocaparels gekocht bij een Aziatische online shop.

 

Tapiocapudding

 

De tapioca geeft een bijzondere structuur aan de pudding, lekkere zachte bolletjes in een ontbijtje. Er zijn diverse soorten, van hele grote tot aan instant tapioca wat heel snel klaar is.
Sommige soorten moet je eerst weken voordat je het gaat kopen, check de verpakking hiervoor.
Kook de tapioca niet te lang, dan wordt het een soort kikkerdril (is mij dus gebeurd). Je moet ze net lang of kort genoeg koken, dat het nog bolletjes zijn en het niet slijmerig wordt.
Giet ze dan af en spoel ze onmiddellijk af onder koud stromend water. Laat ze iets uitlekken en doe het dan bij de aardbeien. Het lijkt eerst nog een dun mengsel, maar het wordt vanzelf een dikke pudding. Maak het daarom ruim van tevoren of nog beter de avond ervoor klaar.
Je kunt deze tapiocapudding met aardbeien als ontbijt of als toetje eten.

 

Aardbeien

 

Om de pudding lekker op smaak te brengen, heb ik er geprakte verse aardbeien doorheen gedaan. Houd vier aardbeien achter om op de pudding te serveren.
Ik heb de aardbeien geprakt met een heerlijke zelfgemaakte verveine siroop.

Tapiocapudding met aardbeien

Ook lekker is het om de tapioca met geprakte frambozen, agavesiroop en kokosyoghurt te serveren.

 

Verveine siroop*

 

Ik mocht een grote bos super verse verveine uit onze eigen polder ontvangen. Hiervan heb ik gelijk een lekkere siroop van gemaakt. Hoe je dat doet, lees je hier.
Mocht je niet aan verveine kunnen komen, kan je dit vervangen door zelfgemaakte of zelf gekochte vlierbloesemsiroop.

 

 

Recept Tapiocapudding met aardbeien: