Bij het TV-programma MasterChef Australia zag ik heel vaak recepten met tapioca voorbijkomen. Mijn nieuwsgierigheid naar deze kleine bolletjes was toen gewekt. En toen ik ze op een website tegenkwam, dacht ik ….. doe eens gek doen en ga dit bestellen. En het eerste recept wat ik gemaakt ermee gemaakt heb is deze zalige tapiocapudding met mandarijn. Een heerlijke romige pudding met zachte bolletjes erin en met een extra mandarijnsmaak.

 

Tapioca

 

Wat is tapioca? Het zijn parelvormige balletjes gemaakt van tapiocameel. Tapiocameel wordt gemaakt van de cassavewortel. Cassave is glutenvrij, wat heel fijn is als je een glutenallergie hebt. Tapioca is er in diverse soorten, maten en kleuren. Het wordt vooral in de Aziatische keuken gebruikt, je kent het misschien wel van de ‘bubble tea’. Maar je kunt het ook gebruiken om heerlijke toetjes te maken, zoals deze tapiocapudding met mandarijn.
Ik heb deze tapiocaparels gekocht bij een Aziatische online shop.

 

Tapiocapudding

 

De tapioca geeft een bijzondere structuur aan de pudding, lekkere zachte bolletjes in een toetje. Er zijn diverse soorten, van hele grote tot aan instant tapioca wat heel snel klaar is.
Sommige soorten moet je eerst weken voordat je het gaat kopen, check de verpakking hiervoor.
De pudding wordt meestal gemaakt van melk, tapioca, suiker, vanille en eigeel. De eidooiers zorgen ervoor dat de pudding dikker en nog romiger wordt. Pas op dat je het mengsel dan niet meer gaat koken, anders krijg gaat de pudding schiften.
Je kunt dit toetje zowel warm als koud eten.
Nou ik ben al helemaal om en ga kijken wat voor lekkers ik nog meer kan maken met deze bolletjes.

 

Mandarijn*

 

Om de pudding extra smaak te geven, heb ik er mandarijnrasp (zeste) doorheen gedaan. En de rest van de mandarijn natuurlijk gebruikt om op de pudding te serveren. Ik heb hiervoor grote mandarijnen genomen, want daar kan je makkelijker partjes uit snijden.
Je snijdt hiervoor met een scherp mes de bovenkant en de onderkant van de geraspte mandarijnen af. Zet ze op de snijplank en snijd van boven naar beneden in een ronde beweging de schil met het wit af. Dan kan je de partjes tussen de vliesjes eruit snijden.
Verdeel die over de pudding.

 

Tips:

 

Gebruik voor deze pudding geen instant tapioca.

 

Ben jij ook zo gek op toetjes? Nou ik heb er nog veel meer voor je op de site staan, zoek ze maar eens op. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit heerlijke zijdezachte chocolade dessert, klinkt goed he.

 

 

Recept Tapiocapudding met mandarijn: