Tarte Tatin hoeft niet zoet te zijn, je kunt ook een hartige maken zoals deze Tarte Tatin van cherrytomaatjes.
Serveer deze rode salade met erwten en peultjes erbij en je hebt een complete maaltijd.
Tarte Tatin hoeft niet zoet te zijn, je kunt ook een hartige maken zoals deze Tarte Tatin van cherrytomaatjes.
Serveer deze rode salade met erwten en peultjes erbij en je hebt een complete maaltijd.
Verwarm de oven voor op 220˚C.
Laat het bladerdeeg eventueel ontdooien.
Spoel de tomaatjes schoon, dep ze droog en halveer ze.
Schik de tomaatjes met de snijkant naar beneden in een platte ronde ovenschaal.
Verhit in een pan de boter met de pijnboompitjes, knoflook, tijm, honing en azijn. Voeg wat peper en zout uit de molen toe. Giet de hete boter in de ovenschaal over de tomaatjes.
Rol met wat bloem het bladerdeeg uit tot een ronde plak, iets groter dan de ovenschaal.
Leg het deeg op de tomaatjes in de ovenschaal en vouw het overtollige deeg erin.
Maak in het midden van het bladerdeeg een klein (stoom)gaatje.
Bak de tarte tatin ongeveer 25-30 minuten goudbruin in de hete oven.
Als de taart klaar is haal je deze uit de oven en laat nog 5 minuten staan.
Leg een groot bord op de ovenschaal en draai alles in een keer voorzichtig om.
Heerlijk.