Gezinnen over de hele wereld zijn voor hun dagelijkse maaltijden afhankelijk van rijst. Soms heb je echter zin in iets meer dan ‘gewoon’ gewone rijst. Goed nieuws! Ik heb de perfecte oplossing met mijn recept voor deze tarwe met gerookte kip, prei en paddenstoelen. Maar zonder de gerookte kip, is het ook een heerlijk vegetarisch gerecht.

Tarwe met gerookte kip, prei en paddenstoelen

 

Tarwekorrels

 

In dit tarwerecept gebruik je hele tarwekorrels. Uit onderzoek blijkt als je hele granen eet, je meer kans hebben om op gewicht te blijven.
In volle tarwekorrels zitten allerlei voedingsstoffen die ons beschermen tegen chronische ontstekingen. Dit soort ontstekingen kunnen leiden tot een veelheid aan ziektes.
Het eten van volkoren producten of hele tarwekorrels wordt beter verteerd en de voedingsstoffen worden daardoor effectiever opgenomen.
Lees hier meer over Granen en op graan lijkende producten.

 

Voeg de kip toe of ga voor vleesvrij

 

Ik vind het erg leuk om wat gerookte of gebakken kip toe te voegen aan dit recept om wat eiwitten in deze maaltijd te krijgen. Je kunt ook elk ander soort vlees gebruiken, zoals varkensfilet, rundvlees of worst. Je kunt dit gerecht ook gewoon vegetarisch/veganistisch houden.

 

Als ik geen kip toevoeg, kook ik vaak iets meer van de groenten dan hieronder vermeld staat. Voor een vegetarische versie van dit tarwegerecht vervang je gewoon de kippenbouillon door groentebouillon.
Prei en kastanjechampignons zijn mijn absolute favoriet bij het bereiden van dit gerecht, maar je kunt het vervangen door andere groenten zoals bijvoorbeeld paprika (elke kleur), courgette en/of aubergine. Soms voeg ik ook wat diepvrieserwten toe, je kunt letterlijk de groenten die je nog in de koelkast of vriezer hebt liggen erbij gebruiken! Dit maakt dit diner ideaal om aan het einde van de week de restjes in de koelkast op te maken!

 

Voeg wat kruiden toe aan het gerecht*

 

Dit diner is extreem goedkoop om te maken, daarom ook ideaal voor studenten! Eén manier om zelfs de goedkoopste en eenvoudigste gerechten heerlijk te laten smaken, is door verse kruiden toe te voegen! Je kunt peterselie, basilicum, bieslook, lente-ui, tijm of koriander eraan toevoegen. Wat jou maar lekker lijkt. Voeg de kruiden pas op het laatst toe.

 

Tips:

 

Tarwekorrels vind je in de grotere supermarkten maar sowieso in een Turkse of Marokkaanse winkel.

Door de tarwekorrels te koken in bouillon, krijgt het gerecht nog meer smaak.

In plaats van geraspte oude geitenkaas kan je ook Parmezaanse of oude kaas gebruiken.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Tarwe met gerookte kip, prei en paddenstoelen: