Tarwecouscous met Worstjes en Groente

Deze makkelijke tarwecouscous met worstjes en groente is perfect voor drukke avonden wanneer je behoefte hebt aan een stevige en heerlijke maaltijd op tafel. Tarwekorrels, een lekker gekruide worst, groenten en sinaasappel lijkt een simpele combinatie, maar samen creëren ze een heerlijk en smaakvol gerecht.
Dit lekkere recept voor worst en couscous is er een die je in je wilt bewaren, het blijft een van mijn favoriete maaltijdbereidingsrecepten aller tijden. Deze tarwecouscous met merguez is een heerlijk gerecht met de smaken van het Midden-Oosten.

Tarwecouscous is ongelooflijk makkelijk te maken en bovendien kan je het aanpassen met wat er nog in je koelkast en voorraadkast ligt. Met dit beproefde recept zet je gegarandeerd een heerlijke maaltijd op tafel.
De worst wordt gebakken met de ui, groenten en tarwe en de saffraan geeft het een bijzondere smaak. De worstsmaak dringt door in het hele gerecht.

Als je voorgekookte tarwe hebt, is dit gerecht redelijk snel klaar. En alles wordt dan in slechts één pan gemaakt, waardoor opruimen een fluitje van een cent wordt. Het is het ideale diner voor een drukke doordeweekse avond of als je last-minute een maaltijd nodig hebt.
Het gerecht is aanpasbaar, gebruik al je favoriete ingrediënten in dit heerlijke recept! Het is ook de perfecte gelegenheid om overgebleven groenten op te maken.
Het zit ook boordevol groenten, zodat je een gezonde dosis vitamines en voedingsstoffen binnenkrijgt.

Tarwe

Omdat ik de structuur van couscous (en quinoa) op een of andere manier niet trek, gebruik ik vaak een alternatief. Parelcouscous maar ook maar tarwekorrels zijn heerlijke vervangers hiervoor. Tarwe heeft een warme nootachtige smaak en een lekkere bite.
Een van de beste dingen die ik de afgelopen jaren heb gedaan, is mijn horizon verbreden door waar ik kan volle granen toe te voegen, en ik denk dat tarwe, met name voor dit recept, mijn favoriet tot nu toe is. Een ander groot voordeel van tarwekorrels is dat het veel voedingsvezels bevat.
Vaak kook ik een grote pan met tarwekorrels, bulgur of rijst voor en vries het dan in porties in. Ideaal voor dit soort gerechten.
Als ik je nog niet heb overtuigd om het te proberen, kun je dit recept altijd maken met rijst of het graan van je keuze, maar ik moedig je aan om het eens te proberen.

Tips:

  • Gebruik kleine verse en gekruide worstjes voor dit gerecht. Dit kan Merguez- lams- of Italiaanse worstjes zijn.
  • Ik weet dat saffraan een dure specerij is, maar het geeft wel een bijzondere smaak aan het gerecht.
  • Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

Recept Tarwecouscous met worstjes en groente:

Tarwecouscous met worstjes en groente. Couscous gemaakt van een lekkere stevige tarwekorrel. De pikante worstjes geven veel smaak aan dit gerecht.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Midden Oosten
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 300 gr tarwekorrels
  • ½ tl saffraan
  • 8 Merguez worstjes
  • 1 sinaasappel
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 4 takken koriander
  • 1 zak (400 gr) roerbak groente
  • ½ tl kaneelpoeder
  • ½ tl komijnpoeder
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies
 

  • Kook de tarwe beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking en giet dan af.
  • Week de saffraan in 125 ml heet water.
  • Snijd de sinaasappel in dunne plakken. Snipper de rode ui, hak de knoflook fijn, snijd de rode peper (zonder zaadjes) fijn en hak de korianderblaadjes grof.
  • Grill de plakken sinaasappel in een antiaanbakpan met 1 eetlepel olijfolie. Haal ze uit de pan en leg ze apart.
  • Verhit ondertussen 2 eetlepels olie in dezelfde bakpan. Bak de worstjes in 3 minuten bruin, voeg de uien toe en bak dit 1 minuutje mee.
  • Voeg dan de groenten, knoflook, rode peper en bak dit mee in de pan.
  • Voeg de saffraan met het water toe en de kaneel en komijn.
  • Strooi de tarwe erover erbij, leg de plakken sinaasappel erop en laat dit afgedekt ongeveer 5-10 minuten op een laag vuur verder garen.
  • Serveer met korianderblaadjes erover.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating